IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΦΤΙΑΞΤΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ!!

Αυστηρότατες ποινές για τη φοροδιαφυγή, προβλέπει το φορολογικό, που κατατέθηκε σήμερα στη βουλή.
Με το νέο νομοσχέδιο αυξάνονται οι κακουργηματικές ποινές, που σχετίζονται με φοροδιαφυγή, η οποία θα τιμωρείται πλέον έως και με 20 χρόνια φυλάκιση.
ΠροBλέπεται, επίσης ότι, στα πλημμελήματα της φοροδιαφυγής, δεν γίνεται μετατροπή ή αναστολή εκτέλεσης της ποινής σε περίπτωση δεύτερης και κάθε περαιτέρω υποτροπής.
Η μετατροπή της ποινής, στην περίπτωση αυτή, προβλέπεται να γίνεται με ελάχιστο ποσό, ανά ημέρα εξαγοράς τα 20 ευρώ, αντί των 3 ευρώ που ισχύει σήμερα. Ανώτατο δε ποσό εξαγοράς ορίζονται τα 100 ευρώ.
Παράλληλα, αυξάνονται οι πλημμεληματικές ποινές (γίνεται πάνω από 5 χρόνια) της μη καταβολής βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.
Επιπλέον αίρεται το φορολογικό απόρρητο για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ, τα στοιχεία των οποίων θα αναρτώνται στο διαδίκτυο.
Καθιερώνονται επίσης αυστηρότερες ποινές για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, όσον αφορά σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, ενώ με άλλες με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου μειώνεται στο 20% ο φόρος για τα κέρδη των επιχειρήσεων και για τα μερίσματα προβλέπεται παρακράτηση φόρου 25%.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στόχος του σχεδίου νόμου είναι η αποτελεσματική διενέργεια και έκβαση των φορολογικών ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου