IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ Η1Ν1!!

Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας μεταξύ στελεχών του υπουργείου του ΚΕΛΠΝΟ, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας πραγματοποιήθηκε καθώς τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι πολύ ανησυχητικά.Μέσα στο Σαββατοκύριακο άλλα πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν άλλοι έξι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 99! Την ίδια ώρα 120 άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το πιο ανησυχητικό όμως από όλα είναι ότι ακόμα βρισκόμαστε σε περίοδο έξαρσης της γρίπης.
Συγκεκριμένα, όπως είπαν οι ειδικοί, γρίπη θα έχουμε στη χώρα μας για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, ενώ αυτή τη βδομάδα που διανύουμε βρισκόμαστε στην κορύφωση της επιδημίας και τέλος αυτήν και την επόμενη θα έχουμε και την κορύφωση των θανάτων.
Πάντως, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, από το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, τα σοβαρά περιστατικά στα παιδιά φέτος είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με πέρσι.
Μόλις το 3,6% των ασθενών σε Μονάδες εντατικής είναι παιδιά, ενώ πέρσι στην πανδημία ο αριθμός τους ήταν τουλάχιστον τριπλάσιος.
Τέλος σημειώνεται ότι δωρεάν χορηγούνται από σήμερα από τα φαρμακεία με ιατρική συνταγή τα αντιικά φάρμακα. Μάλιστα το ΚΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε πως όσα φαρμακεία δεν διαθέτουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου