IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ Η1Ν1!!

 Σε έξαρση βρίσκεται ο ιός της νέας γρίπης στην Ελλάδα, που μετρά πλέον καθημερινά νέα θύματα. Άλλοι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ψυχραιμία συνιστούν οι ειδικοί, την ώρα που οι πολίτες δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις για εμβολιασμό
Στους 82 έφτασαν οι νεκροί από τον ιό της νέας γρίπης, τον φετινό Χειμώνα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, άλλα οκτώ άτομα, που είχαν προσβληθεί από τον Η1Ν1,  έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη.
Την ίδια στιγμή 127 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη τη χώρα, ενώ λόγω της έξαρσης του ιού έχει μεγαλώσει η λίστα αναμονής των ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, ζούμε την κορύφωση του ιού και η έντονη δραστηριότητα της γρίπης θα διαρκέσει για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα.
Μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση των πολιτών στις εκκλήσεις για εμβολιασμό είναι χαμηλή, με το υπουργείο Υγείας να κρατά πάντως χαμηλούς τόνους.
Η σύσταση των ειδικών παραμένει για άμεση επικοινωνία με τον γιατρό, εφόσον συμπτώματα όπως ο υψηλός πυρετός επιμένουν περισσότερο από δύο ημέρες, ενώ ισχύει η οδηγία για άμεση χρήση αντιικών φαρμάκων αλλά και εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες.
Μεταξύ των συμπτωμάτων της γρίπης είναι ο πολύ υψηλός πυρετός, ο οποίος επιμένει ακόμη και με παυσίπονα για περισσότερες από 48 ώρες, η δύσπνοια και ο έντονος πονοκέφαλος.
Πιο επιρρεπείς είναι οι ηλικίες μεταξύ 30 και 65 αλλά και οι άνδρες, καθώς το 56% όσων έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ είναι άνδρες.
Ένα άλλο στοιχείο το οποίο επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ότι περίπου το 37% όσων έκαναν επιπλοκές από τη γρίπη ήταν απολύτως υγιείς και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα.

NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου