IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.... ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ.... ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ...


Οι Αντίπαξοι είναι ένα μικρό νησάκι, ένα περίπου μίλι νότια των Παξών. Αποτελείται από μικρούς οικισμούς με περίπου 100 αγροικίες συνολικά, οι περισσότερες των οποίων χτίστηκαν δύο και τρεις αιώνες πριν. Σήμερα αποτελούν σπίτια διακοπών για τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι σχεδόν καθ' ολοκληρία καλλιεργούν και τα αμπέλια τους στο νησί. Το νησί αποτελείται από καταπράσινους λόφους με σκίνα, πεύκα, κουμαριές, που σταματούν μόνο γύρω από αμπελώνες και μπροστά σε βοτσαλωτές παραλίες και αμμουδιές.
Πυκνό δίκτυο μονοπατιών οδηγεί από το λιμανάκι της Αγραπιδιάς στους οικισμούς περνώντας δίπλα από όμορφες αγροικίες, περιβόλια με φρουτόδεντρα, λαχανόκηπους και αμπελώνες. Οι τοπικές ποικιλίες σταφυλιών παράγουν ένα πλούσιο, κόκκινο, μοναδικό κρασί. Άλλα μονοπάτια περιστοιχισμένα από ξερολιθιές και άγρια βότανα οδηγούν στις διάσημες αμμουδιές Βουτούμι, Μεσοβρήκα και Βρήκα στις ανατολικές ακτές του νησιού. Στους Αντιπάξους επικρατεί απόλυτη ηρεμία και γαλήνη. Αυτός είναι κυρίως ο λόγος που το νησί θα αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια που επιδιώκουν μια ξεχωριστή απόδραση μακριά και από το παραμικρό πλήθος. Στο νησί λειτουργούν 4 ταβέρνες με πολύ καλής ποιότητας φαγητό, δύο στο Βουτούμι και δύο στη Βρήκα.
Μία ταβέρνα σε κάθε παραλία μένει ανοιχτή και το βράδυ από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβρη. Από τα μέσα Μάη ταχύπλοα σκάφη ξεκινούν καθημερινά τακτικά ταξιδάκια από το λιμάνι του Γάη προς τις αμμουδιές των Αντιπάξων. Η διάρκεια του ταξιδιού δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά. Το νησί είναι μικρό αλλά οι αποστάσεις μπορούν να ξεγελάσουν τον περιπατητή. Τμήματα των μονοπατιών είναι απότομα και η χρήση καλών περιπατητικών παπουτσιών είναι απαραίτητη. Πιστεύουμε ότι οι διακοπές στους Αντιπάξους μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική ευκαιρία ανενόχλητης ηρεμίας, ξεκούρασης και επαφής με τη φύση. Τα σπίτια Βιολέτα και Φοίνικας διαθέτουν όλα τα μέσα, ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη διαμονή. 
Κάθε σπίτι διαθέτει κουζίνα, ψυγείο, τηλεόραση, τηλέφωνο, cd player, φακό, επιτραπέζια παιχνίδια, μικρή βιβλιοθήκη με πληροφορίες για την ιστορία, την χλωρίδα και πανίδα των Παξών και των Αντιπάξων καθώς και υπηρεσία καθαριότητας. Το μόνο που οφείλουν να διαθέτουν οι επισκέπτες τους είναι δίψα για περιπέτεια και πρωτόγνωρες εμπειρίες μακριά από τον σύγχρονο πολιτισμό και κυρίως άριστη επαφή με τον σύντροφό τους! 


* Πηγή : 4paxos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου