IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εκτός από την μπάλα, το μπάσκετ, το rally και τα άλλα γνωστά αθλήματα που οι περισσότεροι γνωρίζουμε, υπάρχουν και τα άλλα που εδώ στην Ελλάδα είναι σχεδόν άγνωστα.
Βρήκαμε τα 10 πιο παράξενα αθλήματα- διαγωνισμούς του κόσμου, που είναι αρκετά δημοφιλή στην χώρα τους.
Αλήθεια τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για να περάσει την ώρα του;
Διαβάστε και θα καταλάβετε..


10 - Χορεύοντας με τον σκύλο μας!
Από τεχνικής απόψεως δεν είναι αθλητισμός, αλλά πρέπει πραγματικά να το δείτε αυτό - είναι αρκετά παράξενο.
Με μια μουσική υπόκρουση ένα σκυλί κάνει διάφορα κόλπα, ένα μείγμα από χορό, υπακοή και άλλα διάφορα. Είναι ένα νέο άθλημα, που επιτρέπει την αλληλεπίδραση του σκύλου και του ιδιοκτήτη του.
Υπάρχουν 2 τύποι από κόλπα που πρέπει να κάνει. Το  freestyle και το
Heelwork.
Το πρώτο βασίζεται στις ικανότητες του σκύλου να παραμένει στα πίσω πόδια ενώ το δεύτερο είναι να εκτελεί μια ποικιλία από κόλπα και να δίνει έμφαση στις χορευτικές του ικανότητες. Πάντα σε συνδυασμό με τον ιδιοκτήτη ή τον εκπαιδευτή του.

09 – Βαλτοποδόσφαιρο
Το Βαλτοποδόσφαιρο είναι μια μορφή ένωσης ποδοσφαίρου που παίζεται στα έλη ή στους βάλτους. Το άθλημα λέγεται ότι προέρχεται από το Bishop Auckland, στα βορειοανατολικά της Αγγλίας, όπου αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί ως δραστηριότητα για άσκηση για τους αθλητές και τους στρατιώτες, δεδομένου ότι παίζουν σε μαλακό έδαφος είναι σωματικά επίπονη. Ωστόσο, το πρώτο οργανωμένο πρωτάθλημα ήταν το 1998,  το φινλανδικό πρωτάθλημα και ήταν το πνευματικό τέκνο του Jyrki Väänänen, με το παρατσούκλι "The Swamp Baron", όταν ο δημιουργός του βάλτοποδοσφαίρου μεταφέρθηκε εκεί.
Υπάρχουν επί του παρόντος 260 περίπου βάλτοποδοσφαιρικές ομάδες σε όλο τον κόσμο. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βαλτοποδοσφαίρου το 2005, περίπου 5.000 παίκτες συμμετείχαν.

08 – Τρακτοτραβηχτής
Ένας δημοφιλής διαγωνισμός ειδικά σε αγροτικές περιοχές είναι ο Τρακτοτραβηχτής.
Ουσιαστικά είναι διαμορφωμένα τρακτέρ που προσπαθούν να τραβήξουν ένα μεγάλο και βαρύ έλκηθρο.
Συνήθως το έλκηθρο προσφέρει σταδιακά μεγαλύτερη αντίσταση καθώς τραβιέται. Μπορεί να είναι ένα μεγάλο θέαμα, αν και το τράβηγμα του οχήματος παράγει πολλή θόρυβο και καπνό, και τείνει να πετάει λάσπη δεξιά και αριστερά.
Επίσης, αυτά τα διαμορφωμένα τρακτέρ στην πραγματικότητα δεν ταξιδεύουν πολύ μακριά (ένα τυπικό «πλήρης τράβηγμα" είναι 300 πόδια (100 μέτρα)).
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες, από τα εργοστασιακά τρακτέρ, με το έθιμο στα οχήματα που κατασκευάζονται (τροποποιημένο) με πολλαπλές μηχανές.

07-  Κουλουροαναρρίχηση
Κάθε άνοιξη, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ και επισκέπτες συρρέουν στο μικροσκοπικό νησί Cheung Chau για να δουν την μάχη ενάντια στον άνθρωπο με το κουλούρι.
Ακριβώς έξω από το ναό Pak Tai, μία κατασκευή από 18 μ. ύψος, φτιαγμένη από μπαμπού και μεταλλικά είδη,  καλυπτόμενα με ατμό, γλυκά και ψωμάκια.
Τα μεσάνυχτα της τελικής βραδιάς του φεστιβάλ που διαρκεί μια εβδομάδα,
Και είναι γνωστό ως Bun Scramble, οι αθλητές βάζουν το καλύτερό τους εαυτό για να τρέξουν μέχρι τους κουλουρένιους πύργους και να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα κουλούρια μπορούν.
Κερδίζει αυτός που θα έχει τα περισσότερα από τους αντιπάλους του.

06 – Ποδηλασία στο βουνό με μονόκυκλα ποδήλατα
Όταν σκέφτομαι τα μονόκυκλα ποδήλατα σκέφτομαι κλόουν στο τσίρκο, και όχι τραχύς άνδρες που κάνουν ποδηλασία στα πιο επικίνδυνα βραχώδη εδάφη της γης.
Αυτοί οι άντρες παίρνουν ένα μονόκυκλο ποδήλατο και κόβουν βόλτες σε βραχώδη μέρη.
Είναι ένα από τα πιο σκληρά πράγματα για να οδηγήσει κανείς.
Αυτό είναι ένα άθλημα καθαρής παράνοιας, αλλά έχει εθνική κάλυψη για τα σημαντικά ειδησεογραφικά κανάλια όπως το FOX, όταν γίνεται.
Όπως μπορείτε να δείτε από το βίντεο παρακάτω, αυτό το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα χαριτωμένο.

05 – Πυγμαχία σκακιού
Δυο λέξεις που είμαι σίγουρη ότι ποτέ δεν σκεφτήκατε ότι θα ταιριάξουν μαζί.
Chess Boxing είναι ένα άθλημα για νευρωτικούς.
Περιλαμβάνει δύο λεπτά πυγμαχίας και τέσσερα λεπτά σκάκι!
Υπάρχει και οργάνωση για αυτό το άθλημα και λέγεται: "World Chess Boxing Association".

04 – Κολοκυθοπετάγματα
Στο Punkin chunkin προσπαθείς  να εξαπολύσεις μια κολοκύθα, με μηχανικά μέσα σε αποστάσεις μεγαλύτερες από εκείνες των άλλων ανταγωνιστών.
Αυτοί οι κολοκυθοδιαγωνισμοί επίσημοι ή ανεπίσημοι, είναι διαδεδομένοι σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής, το φθινόπωρο, όταν οι κολοκύθες έχουν συγκομισθεί.
Για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του πετάγματος, οι συσκευές περιλαμβάνουν σφεντόνες, καταπέλτες, trebuchets, και κανόνια αέρα.
Ένα τέτοιο κανόνι με αέρα ονομάζεται «Young Glory III» και κατέχει το σημερινό παγκόσμιο ρεκόρ από το πέταγμα της κολοκύθας  σε απόσταση 4,483.51ποδιών (1,351 μέτρα) κατά τη διάρκεια του ετήσιου διαγωνισμού το 2008 στο Delaware. Όπως μπορείτε να δείτε από το βίντεο παρακάτω, αυτό δεν είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άθλημα για τους θεατές!

03 –  Τρέξιμο με αποχωρητήρια
Η Mackinaw City φιλοξενεί μια σειρά από τέτοιους αγώνες outhouse κάθε χρόνο.
Ο Greg "Big G" Yoder, που είναι και ο εμπνευστής του αθλήματος, λέει ότι αυτές οι εκδηλώσεις είναι «Η καλύτερη περίπτωση που έχετε για να τρέξετε σε διαγωνισμό»
Οι κανόνες του αθλήματος είναι ότι κάθε αγωνιστικό αποχωρητήριο, θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα κάθισμα τουαλέτας και έναν μηχανισμό για το χαρτί.
Μπορούν να το σπρώχνου δύο άτομα, να έχει μία μπάρα και να είναι τοποθετημένο σε σανίδες (κάτι σε σκι δηλαδή).


02 – Σεξ με αέρινο σύντροφο
Το Air sex είναι μια δραστηριότητα επιδόσεων, που εφευρέθηκε στην Ιαπωνία.
Άντρες ντυμένοι απλά, προσομοιώνουν την σεξουαλική δραστηριότητας τους με ένα αόρατο σύντροφο. Αυτοί και ο αέρας δηλαδή..
Υπάρχει η μουσική, υπάρχει και το ακροατήριο.. άλλωστε διαγωνισμός είναι..
Ο δημιουργός, J-Taro Sugisaku, λέει ότι εφευρέθηκε στο Τόκιο το 2006 από μια ομάδα που είχε βαρεθεί οι άνδρες να είναι χωρίς φίλες.

01 –  Πνευματικός έλεγχος της μπάλας
Το Mindball είναι ένα παιχνίδι για δύο παίκτες, που ελέγχονται τα εγκεφαλικά τους κύματα και στο οποίο οι παίκτες ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της κίνησης μιας μπάλας πάνω σε ένα τραπέζι.
Το Mindball προωθείται από τη σουηδική εταιρεία Interactive productline.
Η ιδέα, που θεσπίστηκε το 2005, προέρχεται από την Brainball , το πρωτότυπο παιχνίδι αναπτύχθηκε από τη Smart Studio στο The Interactive Ινστιτούτο, επίσης στη Σουηδία.
Εάν βρήκατε αυτό το βίντεο ενδιαφέρον, εδώ είναι άλλο ένα που βρήκα από χλόη που μεγαλώνει.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Christiana / Himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου