IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ Ο ΜΑΛΕΛΗΣ.....

Τη δική του άποψη, γιατί προχωρά στη δημιουργία κινήματος - πολιτικής κίνησης, διατύπωσε ο Σ. Μαλέλης. Υποστηρίζει την αναζήτηση του τρίτου δρόμου, όπως λέει ο ίδιος."Θέλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στη νέα κοινωνία που θα χτιστεί. Αυτή που αναγκαστικά θα προκύψει μέσα από τη μεγάλη κρίση που βιώνουμε".Με αυτόν τον τρόπο ο Σταμάτης Μαλέλης εξηγεί γιατί ετοιμάζει ένα νέο πολιτικό κίνημα, μιλώντας παράλληλα για την κρίση του υπάρχοντος συστήματος και την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού η οποία έδωσε την ευκαιρία στο χρηματοπιστωτικό σύστημα να πνίξει τις αγορές.Ο κ. Μαλέλης υποστηρίζει πως οι πολίτες έχουν καταλάβει τα αίτια της κρίσης.

"Και αφού το καταλάβαμε τι κάνουμε; Έχουμε, μήπως, να επιλέξουμε μόνο ανάμεσα σε δύο συστήματα, όπως λέει με συνέπεια η κυρία Παπαρήγα; Όχι βέβαια!
Μπορεί στην Ευρώπη και αλλού να ηττήθηκε η σοσιαλδημοκρατία από τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, αλλά η αναζήτηση του Τρίτου Δρόμου δεν έχει χαθεί ακόμη", υπογραμμίζει ο διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού STAR.Όσο για την αντιπρότασή του, οραματίζεται μία νέα κοινωνία η οποία θα στηρίζεται την οικονομία της αλληλεγγύης, όπως την ονοματίζει."Βασική αρχή για αυτό είναι να παλέψουμε για έναν νέο συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη που θα πάρει σκληρά μέτρα κατά των τραπεζών και θα απαγορεύσει τα παράγωγα και τα ασφάλιστρα κινδύνου.Και μετά τι να κάνουμε; Να γυρίσουμε πίσω τρεις δεκαετίες και ξαναανακαλύψουμε τον Κεϋνσιανικό Καπιταλισμό;Ούτε αυτό. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ισχυρές οικονομίες στην Ευρώπη που θα στηρίζονται κυρίως στη λογική της Αυτοδύναμης Ανάπτυξης, όπως την προσδιορίζει ο Σαμίρ Αμίν".
Και καταλήγει:"Να ανατρέψουμε το ψέμα ότι όταν πλουτίζει όλος ο πλανήτης πλουτίζουμε όλοι μαζί. Κάτι, δηλαδή, σαν την παλίρροια που σηκώνει όλα τα καράβια αποκρύβοντας, όμως, ότι βουλιάζει τις μικρές ψαρόβαρκες. Όμως, με την οικονομία της αλληλεγγύης θα επανέλθουμε από αυτό το φιλικό βήμα τις επόμενες ημέρες. Κάθε παρατήρηση δεκτή. Γιατί πρέπει, επιτέλους, να δώσουμε λόγο στην πραγματική πολιτική".

* Πηγή: aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου