IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

O 18ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΑΚΕΡ ΠΟΥ ΤΡΕΛΑNE FBI KAI INTERPOL...

Έχει καταφέρει να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του με την δράση του ο 18χρονος "κράκερ" που κατάφερε να κάνει άνω κάτω ολόκληρο FBI και Interpol. Διαβάστε το προφίλ του νεαρού που αποτελούσε τον νούμερο ένα καταζητούμενο της ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος.Με το στόμα ανοιχτό άφησε τους αστυνομικούς ο 18χρονος Αλέξανδρος Π., "κράκερ" που κατάφερε να αναστατώσει FBI και Interpol, όταν τους ζήτησε ένα λάπτοπ με ίντερνετ για να παρακολουθήσει πως πάνε οι μετοχές του στο Χρηματιστήριο!
Ο νεαρός που έχει μετοχές αξίας 20.000 ευρώ σε πάνω από 150 επιχειρήσεις, για πρώτη φορά από τα 12 του χρόνια είχε μείνει χωρίς υπολογιστή για τόσες ώρες.Η μόνη ερώτηση που έκανε στους αστυνομικούς που μπήκαν στο σπίτι του το πρωί της Τετάρτης ήταν "πως με βρήκατε;" ενώ μόλις είχε κλείσει τον υπολογιστή του. Τα ίχνη του εντοπίστηκαν από ένα λάθος που έκανε ο νεαρός όταν τον "πρόδωσε" ο proxy server που χρησιµοποιούσε για τις κυβερνοεπιθέσεις του, καθώς σταμάτησε να λειτουργεί σαν "φίλτρο" των ηλεκτρονικών ιχνών του, με αποτέλεσμα να καταγραφεί η πραγματική διαδικτυακή ταυτότητά του.
Ο 18χρονος δεν προέβαλε καμία αντίσταση ενώ επαναλάμβανε συνεχώς στους αστυνομικούς πως δεν είναι και κανένα ιδιαίτερο μυαλό όπως, νομίζουν.  "Το αντίθετο πιστεύω για τον εαυτό μου...", είπε.
Σύμφωνα με "ΤΟ ΒΗΜΑ", η δράση του νεαρού ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 11 ετών. Τότε άρχισε να ασχολείται με τους υπολογιστές και την πρώτη του κυβερνοεπίθεση την έκανε στα 13 του χρόνια ενώ στα 15 σταμάτησε το σχολείο.Στα 16 του έκανε τις επιθέσεις στα συστήματα της Interpol και της αμερικανικής NSA προκειμένου να μπει στο ιδιότυπο "Τοp 10" των χάκερς όλου του κόσμου.
Μάλιστα τον τελευταίο καιρό, ο 18χρονος είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 200.000 ευρώ αφού είχε πάνω από 135 πιστωτικές κάρτες ανυποψίαστων πολιτών."Κάπως πρέπει να ζήσουμε και εμείς οι χάκερ", φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς όταν τον ρώτησαν επί τούτου.Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 18χρονος έμενε με τη μητέρα του στον Αγ. Δημήτριο ενώ εκείνη δεν είχε καταλάβει τίποτε αν και της φαινόταν περίεργο που μερικές φορές της έδινε χρήματα για το ενοίκιο κτλ.
Μάλιστα , χαρακτηριστική ήταν η αντίδρασή της όταν συνέλαβαν το γιο της, μονολογώντας: "Να δούμε τώρα πως θα πληρώνουμε το νοίκι!".Παράλληλα, ο νεαρός έχει στο μπράτσο του τατουάζ που γράφει "ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία".Τώρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάνει φύλλο και φτερό της ζωή του, ενώ εξετάζεται και εαν σχετίζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις.
Στην Ελλάδα το FBI
Ο νεαρός έχει καταφέρει να εκπλήξει τους Αμερικανούς, οι οποίοι θέλουν να  τον δουν από κοντά και να μάθουν πως κατάφερε να "σπάσει" τα συστήματα της Interpol. Μάλιστα τον αναζητούσαν επί τρεισήμισι χρόνια.Ήδη την Τετάρτη βρέθηκε στη χώρα μας αξιωματούχος του FBI ο οποίος προανήγγειλε την άφιξη κλιµακίου συναδέλφων του από την Ουάσιγκτον.Στην ανακρίτρια θα σταλεί και το κατηγορητήριο των αµερικανικών Αρχών για τις κυβερνοεπιθέσεις που δέχτηκαν από τον n-splitter όπως ήταν το ψευδώνυµο µε το οποίο ο Αλέξανδρος υπέγραφε τα ηλεκτρονικά χτυπήµατα του.Μάλιστα στην Κατεχάκη θεωρούν δεδοµένο πως οι Αµερικανοί θα ζητήσουν την έκδοση του Αλέξανδρου στις ΗΠΑ. Αντίστοιχη κίνηση περιµένουν οι ελληνικές Αρχές και από τη Γαλλία για το θέμα της Interpol της οποίας τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στη Λυών.Η ΕΛ.ΑΣ σκέφτεται μάλιστα το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας μαζί του αφού πλέον θεωρείται αυθεντία στο κόσμο των χάκερ, κάτι που έκαναν αντίστοιχα και με φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης ο οποίος είχε συλληφθεί για χάκινγκ σε σελίδες ελληνικών υπουργείων.Ο νεαρός αναμένεται σήμερα να βρεθεί ενώπιον της  24ης τακτικής ανακρίτριας για να µάθει το κατηγορητήριο που θα τον βαρύνει.

* Πηγή : news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου