IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΣΕ ΕΠΑΥΛΗ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΠΗΛΙΑ Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ


Τα ίχνη του Μπιν Λάντεν, εντοπίστηκαν τελικά, όχι σε κάποια σπηλιά στα απάτητα βουνά στα σύνορα Πακιστάν – Αφγανιστάν, αλλά σε μια έπαυλη εκατομμυρίων δολαρίων, σε θέρετρο 60 χιλιόμετρα βόρεια της πακιστανικής πρωτεύουσας, όπου ζούσε μαζί με τη γυναίκα, τον αδελφό και το γιο του. έπαυλη, η οποία ουσιαστικά είναι σύμπλεγμα κτιρίων, βρίσκεται στο δημοφιλές θέρετρο Αμποταμπάντ, σε μια πεδιάδα την οποία περιβάλλουν καταπράσινοι λόφοι.
Τον «πρόδωσε» ο αγγελιοφόρος του
 Επί χρόνια πραγματοποιούνταν τεράστιες στρατιωτικές επιχειρήσεις στα πέρίφημα όρη Τόρα Μπόρα του Αφγανιστάν, όπου θεωρείτο ότι κρύβεται, σε κάποια απάτητη βουνοκορφή, ο Μπιν Λάντεν...Όπως αποκάλυψαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, ο Μπιν Λάντεν, εντοπίστηκε να κρύβεται στο τριώροφο, αυστηρά φρουρούμενο κτίριο, κατοικία πολλών απόστρατων των Πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων, ύστερα από τη συστηματική και μακρόχρονη παρακολούθηση ενός εκ των πλέον έμπιστων αγγελιοφόρων του.Τον άνθρωπο αυτό είχε καταδώσει ένας άνδρας του οποίου τα στοιχεία δεν αποκαλύφθηκαν και ο οποίος είχε συλληφθεί από τους Αμερικανούς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.«Και άλλοι κρατούμενοι επιβεβαίωσαν ότι αυτός ο άνδρας είναι ένας από τους ελάχιστους αγγελιοφόρους της Αλ Κάιντα που εμπιστεύονταν ο Λάντεν», δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.Ο εντοπισμός και η έναρξη παρακολούθησης του αγγελιοφόρου του Μπιν Λάντεν, ξεκίνησε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον Αύγουστο του 2010.
Οχυρωμένη οικογένεια ...
Στην έπαυλη στο προάστιο Αμποταμπάντ, 60 χιλιόμετρα βόρεια του Ισλαμαμπάντ, ο Μπιν Λάντεν, δεν έμενε φυσικά μόνος. Μαζί του ήταν η σύζυγός του, ο αδελφός του και η οικογένειά του, καθώς ένας εκ των υιών του αρχηγού της Αλ Κάιντα. «Όταν είδαμε το κτίριο όπου ζούσαν τα αδέλφια [Μπιν Λάντεν], σοκαριστήκαμε», φέρεται να δήλωσε άνδρας των αμερικανικών υπηρεσιών. Το κτίριο έχει μέγεθος οκταπλάσιο των σπιτιών που το περιβάλλουν, φρουρείται αυστηρότατα και περιβάλλεται από τεράστιους τοίχους ύψους 3,5 έως 5,5 μέτρων, την κορυφή των οποίων είναι τοποθετημένα συρματοπλέγματα. Πέραν της εξωτερικής οχύρωσης, και στο εσωτερικό του περιβόλου υπάρχουν άλλοι τοίχοι οι οποίοι χωρίζουν τις διάφορες πτέρυγες του συγκροτήματος. Υπάρχουν δυο αυστηρά φρουρούμενες πύλες εισόδου, ενώ ελάχιστα παράθυρα υπάρχουν στην πρόσοψη του κτιρίου. Τέλος, η οροφή περιβάλλεται από τείχος ύψους 2,1 μέτρων.Στο συγκρότημα του οποίου την αξία οι Αμερικανοί αξιωματούχοι τοποθετούν γύρω στο ένα εκατομμύριο δολάρια, δεν υπάρχει τηλέφωνο, ούτε Ιντερνετ.

* Πηγή : ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου