IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΝΟΝΟ


 Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τον αρχηγό της δεύτερης μεγαλύτερης συμμορίας των νονών της νύχτας, ο οποίος μέχρι στιγμής καταφέρνει να ξεφεύγει από την τσιμπίδα του νόμου. Ο «Μπίλι» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του ή «Σαμπρέλα» όπως τον λένε οι εχθροί του, από την προηγούμενη Τρίτη που ξεκίνησε η επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής πιστεύουν πως ο «Μπίλι» έχει ήδη φύγει από την Αττική και κρύβεται στην επαρχία, ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να έχει καταφύγει σε κάποια βαλκανική χώρα ίσως και στην Αλβανία. Αλλωστε ορισμένα από τα πρωτοπαλίκαρά του είναι από την Αλβανία, όπου μάλιστα ξέπλεναν το παράνομο χρήμα, επενδύοντας σε ξενοδοχειακές μονάδες. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν πως μαζί με τον «Μπίλι» είναι κι ένας «πιστολέρο» της ομάδας του, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Μέση Ανατολή και θεωρείται σκληρό «καρύδι» αφού κυκλοφορεί πάντα οπλισμένος σαν αστακός.Ο φερόμενος ως αρχηγός της δεύτερης συμμορίας των νονών, η οποία σύμφωνα με την Ασφάλεια εκβίαζε καταστηματάρχες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης σε περιοχές του Πειραιά και κυρίως του Κορυδαλλού, φέρεται από την Ασφάλεια ως ένας από τους ανθρώπους που διαπραγματεύονταν συμβόλαια θανάτου για την αντίπαλη συμμορία, της οποίας οι αρχηγοί είναι «τρόφιμοι» των ελληνικών φυλακών. Βέβαια, όλο αυτό το διάστημα κρέμονταν από μια κλωστή και το δικό του κεφάλι, καθώς η δολοφονία του είχε... κοστολογηθεί 50.000 ευρώ και ήδη είχε βρεθεί ο άνθρωπος που θα τραβούσε την σκανδάλη, προκειμένου να εισπράξει στη συνέχεια τα χρήματα. Μάλιστα οι εχθροί του στην πιάτσα του υποκόσμου είχαν εντοπίσει το κρησφύγετό του το οποίο και είχχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση, ώστε την κατάλληλη στιγμή να αναλάβουν δράση και να τον «καθαρίσουν». Τις προθέσεις όμως αυτές των ανταγωνιστών του τις ήξερε και η Ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.Και ίδιος όμως δεν είχε καθίσει με τα χέρια σταυρωμένα να περιμένει τον εκτελεστή του. Είχε ήδη κάνει τις κινήσεις του, είχε βρει εκτελεστή και έψαχνε πια μέσω των δικών του ανθρώπων να βρει πληροφορίες για τα στέκια των έμπιστων ανθρώπων που είχαν έξω από την φυλακή οι αρχηγοί της αντίπαλης συμμορίας.Ολα αυτά είναι καταγεγραμμένα στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματίσει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Μπλεγμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ονόματα-βόμβαΣωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά και ονόματα-έκπληξη περιλαμβάνονται στην κύρια δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια για την υπόθεση των νονών της νύχτας.Σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σωφρονιστικού υπαλλήλου στην περιφέρεια, ο οποίος κυκλοφορεί με πανάκριβο αυτοκίνητο που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τον μισθό του και φαίνεται να κάνει διάφορες «εξυπηρετήσεις» στα «βαριά» ονόματα των φυλακών, πάντα με το αζημίωτο. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν τηλεφωνικές συνομιλίες από το περιβόητο πια «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, στις οποίες ακούγεται ένας από τους κατηγορουμένους, έγκλειστος των φυλακών, να συνομιλεί με άνθρωπό του εκτός φυλακών, ο οποίος του λέει πως αυτός που θα τους πάει τα κινητά στο σωφρονιστικό κατάστημα θέλει επιπλέον χρήματα, για να λάβει την απάντηση πως πρέπει να του τα δώσει καθώς έχει συνηθίσει στην καλή ζωή και χρειάζεται λεφτά.
Μέχρι 3.000 ευρώ για ένα κινητό στις φυλακέςΑν και είναι φυλακισμένοι, έχουν στην κατοχή τους τέσσερα και πέντε κινητά τηλέφωνα, τα περισσότερα καρτοκινητά.Ο λόγος για κάποιους έγκλειστους οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των νονών της νύχτας. Σύμφωνα με την Ασφάλεια, τηλεφωνούν μέσα από τα κελιά τους στους συνεργάτες τους που βρίσκονται έξω από τις φυλακές και κανονίζουν τις παράνομες επιχειρήσεις τους.Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς έφταναν στα χέρια των κρατουμένων αυτά τα κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στη δικογραφία, η αγορά ενός «καθαρού» κινητού από τα «βαριά» ονόματα των φυλακών ξεκινά από 1.500 ευρώ και φτάνει μέχρι 3.000 ευρώ, στην περίπτωση που πρόκειται για σύνδεση σε άλλο όνομα βέβαια. Καθένας από τους εμπλεκόμενους-φυλακισμένους έχει στη διάθεσή του-σύμφωνα με τη δικογραφία- τουλάχιστον τέσσερα κινητά τηλέφωνα, καρτοκινητά και συνδέσεις.
ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΕΩΣ ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ
Στα δικαστήρια του Πειραιά και ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας απολογούνταν μέχρι αργά χθες το βράδυ δέκα άτομα φερόμενα ως μέλη της δεύτερης πιο σκληρής ομάδας των νονών που δραστηριοποιούνταν στην Αττική. Ανάμεσά τους βρισκόταν και το ένα από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως αναφέρεται και στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, ο οποίος έχει συλληφθεί από την περασμένη Τρίτη σε επιχείρηση-σκούπα. Οι κατηγορούμενοι έφτασαν στα δικαστήρια της οδού Σκουζέ στον Πειραιά συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ τους περίμεναν και οι δικηγόροι τους προκειμένου να τους συμβουλέψουν λίγο πριν από την απολογία τους.


* Πηγή : espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου