IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

"ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ" Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΗ – ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΦΟΥΛ ΓΙΑ Β ΕΘΝΙΚΗ


Πολύ δύσκολα θα αλλάξει η απόφαση της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ για Πανιώνιο και Ηρακλή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι εκκρεμότητες που τακτοποιήθηκαν (ή θα τακτοποιηθούν) δεν θα γίνουν αποδεκτές από την τριμελή επιτροπή. Η Μεγάλη εβδομάδα τώρα αρχίζει για όσους ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού μέχρι τις 29 Απριλίου (το αργότερο την άλλη εβδομάδα) αναμένεται και η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ για τον Πανιώνιο και τον Ηρακλή.Τα πράγματα για τις δυο ιστορικές ομάδες είναι σκούρα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες πολύ δύσκολα θα αλλάξει η αρχική απόφαση. Πάντως ο Πανιώνιος φαίνεται να έχει περισσότερες ελπίδες απ ότι ο Γηραιός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάρει την αδειοδότηση τελικά. Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα από το ξεκίνημα της σεζόν, όταν και η Superleague ζήτησε να εξομοιωθούν τα κριτήρια για την αδειοδότηση σύμφωνα με αυτά που προβλέπει η UEFA και το πέρασε στο καταστατικό της. Αυτόματα όλα έγιναν πολύ δύσκολα για τις ομάδες, οι διοικήσεις των οποίων όμως (μερικές από αυτές) δεν το έλαβαν στα σοβαρά.Έτσι φτάσαμε στο σήμερα και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Πανιώνιο και τον Ηρακλή. Η λογική λέει ότι οι δυο ομάδες πολύ δύσκολα θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στην Superleague, αφού δεν φρόντισαν να καλύψουν τις όποιες εκκρεμότητες είχαν μέχρι και τις 8/4 όπως έκαναν άλλες ΠΑΕ που τιμωρήθηκαν με ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο.
Οι πληροφορίες
Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε η απόφαση θα κριθεί κυριολεκτικά στο νήμα, αφού η τριμελής επιτροπή δύσκολα θα κάνει δεκτά τα αιτήματα τόσο του Πανιώνιου όσο και του Ηρακλή. Η μία θέση είναι παγιωμένη και δεν αλλάζει, από εκεί και πέρα οι άλλες δυο παίζονται αν και δύσκολα θα πάνε με το μέρος των δυο ομάδων. Βλέπετε τα κριτήρια είναι σκληρά σύμφωνα με την UEFA, οπότε τα χέρια ανθρώπων της ΕΠΟ είναι δεμένα και φυσικά κανείς δεν θέλει να εκτεθεί στα μάτια της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ειδικά σε περίπτωση που μία ομάδα με συμφέρον (βλ ΑΕΛ, Αστέρας) προσφύγει σε δικαστήριο και δικαιωθεί.

Εβδομάδα παθών
 Το ερώτημα λοιπόν έχει να κάνει με το τι μπορούν να κάνουν οι δυο ομάδες για να αλλάξουν την όλη κατάσταση. Νομικά δεν μπορούν να γίνουν πολλά, αφού όπως είπαμε οι συμφωνίες μετά τις 8/4 είναι εκπρόθεσμες.Έτσι μένει η πίεση από την πλευρά του κόσμου και η προσπάθεια να πείσουν την ΕΠΟ πως οι παραβάσεις δεν είναι τόσο σοβαρές για να επιφέρουν τη μη χορήγηση άδειας.Πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης βρίσκονται σε θέσεις μάχης και δεν έχουν σκοπό να αφήσουν την υπόθεση στην τύχη της. Μάλιστα η Superleague προσέφυγε στο τακτικό δικαστήριο της ΕΠΟ και ζήτησε να αλλάξει απόφαση για άνοδο ομάδων από την Football league, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στη εβδομάδα.Η σκακιέρα λοιπόν στήθηκε, οι παίκτες είναι στις θέσεις τους και όλοι περιμένουν πότε θα γίνει μία μεγάλη κίνηση για να ρίξουν τα χαρτιά τους στο τραπέζι. Ήδη πάντως έχουν αρχίσει και διαρρέουν στον Τύπο έγγραφα για την υπόθεση...

* Πηγή : sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου