IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΜΑΥΡΗ «ΤΡΥΠΑ» 5,8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΠΡΟΙΚΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2004


Mε το αστρονομικό ποσό των 5,8 δισ. ευρώ «μπήκε μέσα» η Ελλάδα ένεκα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.Η εφημερίδα «Real News» έφερε στο φως της δημοσιότητας τον «κόκκινο» οικονομικό απολογισμό του Υπουργείου Οκονομικών. Τότε, ο υφυπουργός, Πέτρος Δούκας, είχε διατάξει έρευνα, ώστε να ανακαλύψει τα χρέη του Δημοσίου. Αυτά δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, καθώς προτεραιότητα της εποχής αποτελούσε η «εθνική περηφάνια».Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, βρέθηκαν τεράστιες οικονομικές αποκλίσεις σε πολλά Ολυμπιακά έργα.
Ακολουθούν ενδεικτικά ορισμένα εξ’ αυτών:

Ολυμπιακό Στάδιο
κόστισε 12.771% παραπάνω από όσα δηλώθηκαν επίσημα. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν 3.100.000 ευρώ, ενώ το πραγματικό κόστος άγγιξε τα 399.000.000 ευρώ! Το Παναθηναϊκό στάδιο παρουσίασε αντίστοιχη απόκλιση ύψους 3.733%.
Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης στη σχετική μελέτη αναφέρεται πως είχε 6.073% παραπάνω πραγματικά έξοδα.
Ολυμπιακό Στάδιο Πάτρας αυξημένα έξοδα κατά 4.009%.
Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γουδίου εκτός αρχικού προϋπολογισμού κατά 1.029%.
Φυσικά, το δημόσιο έχει χρεωθεί το πραγματικό κόστος όλων των παραπάνω, όχι αυτά που δηλώθηκαν.Η «Real News» συμπληρώνει πως πολλά από τα «υποτιμημένα» έργα έχουν εγκαταλειφθεί μετά την συγκεκριμένη παγκόσμια διοργάνωση, ενώ πολλά εξ’ αυτών δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ!

Πηγή : Realnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου