IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η Πορτογαλία πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην οικονομία της αλλά και στην ευρωζώνη γενικά, επισήμανε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο.
Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη των εργασιών της σημερινής συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
ο κ. Μπαρόζο υπογράμμισε ότι δεν θεωρεί πιθανό να αλλάξουν γνώμη οι Ευρωπαίοι ηγέτες σχετικά με την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων, παρά τη χθεσινή καταψήφιση των μέτρων στη βουλή και την παραίτηση της κυβέρνησης της Πορτογαλίας.
«Δεν θεωρώ πιθανό να αλλάξει ο προσανατολισμός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος διαμορφώθηκε ξεκάθαρα στη πρόσφατη συνεδρίαση της ευρωζώνης», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας αναφερόμενος στην απόφαση της 11ης Μαρτίου.Η γραμμή αυτή θα επιβεβαιωθεί και εύχομαι οι πολιτικές δυσκολίες που προέκυψαν στην Πορτογαλία, τις οποίες οφείλουμε να σεβαστούμε, να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν ταχύτερα, καθώς είναι σημαντικό για την εμπιστοσύνη στην πορτογαλική οικονομία να επιβεβαιωθεί η ευρεία αποδοχή της ανάγκης για δημοσιονομική εξυγίανση και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η οποία πιστεύω ότι υπάρχει στην Πορτογαλία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ: Σε σημείο καμπής η Ε.Ε.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ δήλωσε από την πλευρά του, πριν από τη σύνοδο κορυφής, ότι η ευρωζώνη έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, προειδοποιώντας ωστόσο ότι απομένουν πολλά προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν.
«Όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης, βρισκόμαστε σε σημείο καμπής», τόνισε ο Βαν Ρόμπει, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Βρισκόμαστε πολύ πιο μπροστά σε σχέση με ένα νωρίτερα», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, απαριθμώντας τα επιτεύγματα των κρατών - μελών της ευρωζώνης στην προσπάθεια να ενισχύσουν τις οικονομίες τους και να δημιουργήσουν ένα ταμείο διάσωσης αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

* Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου