IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΤΗ ΔΥΣΗ:ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΤΕ!!

Σε ξεκάθαρες απειλές προς τη Δύση προέβη ο Μουαμάρ Καντάφι, σημειώνοντας σε επιστολή τους προς τη Γαλλία, τη Βρετανία και τον ΟΗΕ, ότι αν η διεθνής κοινότητα παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης θα το μετανιώσει.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της λιβυκής κυβέρνησης, ο Καντάφι αναφέρει στην επιστολή του ότι τυχόν στρατιωτική
επέμβαση θα ήταν άδικη και θα αποτελούσε μια καθαρή επίθεση.
Σε χωριστή επιστολή του προς τις ΗΠΑ τονίζει, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο, ότι «ο ίδιος και ο λαός του είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να υπερασπιστούν τη χώρα τους».
Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Βεγγάζη που βομβαρδίζεται σήμερα από δυνάμεις του Καντάφι.
Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως οι δυνάμεις του καθεστώτος εισήλθαν στα δυτικά προάστια της πόλης και πως το κέντρο της δέχεται πυρά πυροβολικού.
Εξάλλου, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία μαχητικό αεροσκάφος κατερρίφθη από τους εξεγερμένους πάνω από τη Βεγγάζη και συνετρίβη στο έδαφος. Νωρίτερα προηγήθηκαν βομβαρδισμοί στα νοτιοδυτικά της πόλης.
Εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών δυνάμεων δήλωσε στο Αλ Αραμπίγια ότι σήμερα βομβαρδίστηκε και η πόλη Ζιντάν και πως πέντε οβίδες έπεσαν στα περίχωρά της.
Σύμφωνα με αναφορές αυτόπτων μαρτύρων ελεύθεροι σκοπευτές, πιστοί στον Καντάφι, πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο ανθρώπους στην πόλη Μιζουράτα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.
«Είχαμε δύο νεκρούς σήμερα το πρωί,επειδή υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές πάνω σε μερικά σπίτια και πυροβολούν ανθρώπους, πυροβολούν όποιον δουν», είπε τηλεφωνικώς στο Reuters ένας κάτοικος.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου