IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΙ ΣΙΓΟΥΡΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ!

Στα ίχνη του αποστολέα του ηλεκτρονικού μηνύματος περί χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας και επιστροφής στη δραχμή, βρίσκεται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν...
εκτεταμένη έρευνα για την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, ενώ έρευνα έγινε και σε πόλη της επαρχίας, όπου φαίνεται να διαμένει ο ύποπτος ανά χρονικά διαστήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόκειται για έναν 45χρονο ελεύθερο επαγγελματία, που παρουσιαζόταν ως τραπεζικός υπάλληλος και υπέγραφε με τα αρχικά Γ.Β. , ο οποίος έκανε το πρωί της 9ης Μαρτίου 2011 τρεις αναρτήσεις του ίδιου ηλεκτρονικού κειμένου σε ισάριθμα blogs.
Στο κείμενο αυτό υπήρχε προαναγγελία κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας και επιστροφή στην δραχμή, την 25η Μαρτίου 2011. Αρχικά είχε δοθεί στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η εικόνα ότι η διασπορά των ψευδών ειδήσεων είχε γίνει μέσω της αποστολής δεκάδων e-mail.
Όμως, όπως φέρεται να διαπιστώθηκε αργότερα, αυτή η διανομή των e-mail έγινε από πελάτη Internet cafe στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος δεν είναι ο αρχικός συντάκτης του κειμένου, αλλά απλώς μετέφερε και «μοίραζε» ηλεκτρονικά μία από τις τρεις αναρτήσεις στα blogs.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ύποπτος διασποράς των φημών είχε αναρτήσει παλαιότερα, με τα ίδια αρχικά, κι άλλα «άρθρα» και σχόλια για οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.
Μάλιστα, αυτές οι παλαιότερες ηλεκτρονικές καταχωρήσεις φέρεται ότι βοήθησαν τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να φτάσουν στον εντοπισμό του


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου