IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΈΞΑΡΣΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Έξαρση γαστρεντερίτιδας καταγράφουν οι επιστήμονες τις τελευταίες ημέρες λόγω των αυξομειώσεων της θερμοκρασίας και της αλλαγής στη διατροφή μας λόγω Σαρακοστής. Συχνότερα θύματα της επιδημίας οι γυναίκες. Όπως δήλωσε στο newsit o Διδάκτωρ Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών "τις τελευταίες ημέρες έχουμε έξαρση της γαστρεντερίτιδας λόγω των αυξομειώσεων της θερμοκρασίας και της αλλαγής στις διατροφικές μας συνήθειες λόγω Σαρακοστής. Ιδιαίτερα η κατανάλωση θαλασσινών συμβάλλει στην προσβολή του πεπτικού  συστήματος. Επιπλέον αν κάποιος έχει χαμηλό ανοσοποιητικό συστημα επειδή προσβλήθηκε από γρίπη ή άλλη λοίμωση είναι πιο εύκολο να πάθει γαστρεντερίτιδα. Είναι εντυπωσιακό πως η νόσος χτυπάει περισσότερο τις γυναίκες διχως να έχουμε στατιστικά στοιχεία, έχουμε παρατηρήσει πως προσβάλλει τις γυναίκες και λιγότερο τους άνδρες και τα παιδιά". 
Ποια είναι τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας
Όπως μας ενημερωνει ο κ. Ναούμ " η νόσος μπορεί να εμφανιστεί με υψηλό πυρετό, εμετό και διάρροια αλλά υπάρχουν και περιστατικά που έχουν την νόσο και δεν εμφανίζουν πυρετό αλλά έχουν εμετο και διάρροια και φυσικά διάχυτους κοιλιακούς πόνους".
Πως αντιμετωπίζεται η γαστρεντερίτιδα
Ο παθολόγος μας ενημερώνει πως "η νόσος συνηθως είναι αυτοϊάσιμη, δηλαδή περνάει από μόνη της. Χρειάζεται ο άρρωστος να ξεκουραστεί, να πει πολλά υγρά και  να έχει μια ελαφριά διατροφή. Αν βέβαια χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή τότε ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού του. Απαραίτητη είναι και η πόση αφεψημάτων που κάνουν πολύ καλό.
Τέλος, πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και κυρίως χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση των θαλασσινών αυτη την περίοδο και μέχρι το Πάσχα.

* Πηγή : newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου