IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Καταιγιστικές είναι και σήμερα οι επιθέσεις στο Λας Ρανούφ από τις δυνάμεις του Καντάφι που σήμερα είχαν σαν στόχο και τους Έλληνες δημοσιογράφους, σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος.
Συγκεκριμένα, μαζί με άλλους Έλληνες δημοσιογράφους, δέχθηκαν επίθεση με βόμβα 50 μέτρα περίπου από το σημείο που βρίσκονταν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από αυτούς.
Όπως είπε εκείνη την ώρα ήταν σε απόσταση ασφαλείας από το κέντρο της πόλης όπου σημειώνονται οι συμπλοκές.
«Ήξεραν ότι δεν χτυπάνε επαναστάτες και οπλισμένους» είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως πλέον δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης αλλά υποχώρησαν προς την Μπρέγκα όπου θα είναι πιο ασφαλείς.
Το αεροσκάφος πετούσε σε χαμηλό ύψος περίπου οκτώ χιλιόμετρα ανατολικά του Ρας Λανούφ και ένα πυκνό σύννεφο καπνού εμφανίστηκε στον ορίζοντα, σύμφωνα με διεθνή μέσα.
Ο πύραυλος είναι πιθανό να έπεσε στην έρημο, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθεί αν προκάλεσε θύματα ή ζημιές.
Υπενθυμίζεται το περιστατικό της κακοποίησης στην οποία υπεβλήθησαν δημοσιογράφοι του BBC όταν συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης, ξυλοκοπήθηκαν και υποβλήθηκαν σε εικονικές εκτελέσεις ενώ προσπαθούσαν να πάνε στην πολιορκημένη από τον Καντάφι πόλη, την Αλ Ζαουίγια.
Τελικά το πλήρωμα του  Βρετανικού δικτύου που συνελήφθη τη Δευτέρα, απελάθηκε από τη Λιβύη, μόλις αφέθηκε ελεύθερο, ενώ η κυβέρνηση του Καντάφι έχει ανακοινώσει ότι για λόγους ασφαλείας οι μετακινήσεις δημοσιογράφων επιτρέπονται μόνο με την παρουσία επίσημου συνοδού.
Νωρίτερα ο ηγέτης των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια, τονίζοντας πως στην αντίθετη περίπτωση, «ο Καντάφι θα καταστρέψει τη χώρα».«Αν δεν υπάρξει διεθνής επέμβαση, ο Καντάφι θα καταστρέψει τη χώρα μας και αυτό είναι το ίδιο με το να πεθαίνουν άνθρωποι», τόνισε ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Την Τρίτη, σε ομιλία του προς τους ευρωβουλευτές, ένας από τους εκπροσώπους του συμβουλίου των αντικαθεστωτικών, ο Μαχμούντ Τζεμπρίλ είχε ζητήσει από τους Ευρωπαίους στρατιωτική, οικονομική, ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια.
Ο ίδιος είχε επίσης τονίζει πως περιμένει από την ΕΕ να αναγνωρίσει το συντομότερο δυνατόν την λιβυκή αντιπολίτευση ως τη μόνη νόμιμη αρχή.


STAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου