IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΣΤΗ Ν. ΜΕΛΑ ΤΟ "ΑΡΙΣΤΕΙΟ"

Με το Αριστείο Καλών Τεχνών για την προσφορά της στην ελληνική γλυπτική μέσα από το «πρωτοποριακό και εκφραστικό της έργο», η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει την γλύπτρια Ναταλία Μελά, στην πανηγυρική της συνεδρίαση, την ερχόμενη Πέμπτη, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.
"Είμαι πολύ συγκινημένη και θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο ίδρυμα της Ακαδημίας", δηλώνει η υπερήλικη γλύπτρια."Αυτό το Αριστείο είναι για μένα, μια μορφή δικαίωσης ενός έργου ζωής.
Οι λαμπροί επιστήμονες, που με τίμησαν με το Αριστείο αυτό, μου έδωσαν νέα φτερά και δύναμη για να εργαστώ ακόμη. Εύχομαι να μου το επιτρέψει ο Θεός".Η ορειχάλκινη Αρτεμις, ο Ορφέας με την λύρα του και ρωμαλέοι πολεμιστές, ο Διγενής Ακρίτας, ο Αϊ Γιώργης ο δρακοκτόνος και η Μπουμπουλίνα, συνυπάρχουν με το ζωϊκό και διονυσιακό στοιχείο που ξεπηδά από άλλα έργα της γλύπτριας: τις σιδερένιες κατσίκες , ταύρους, πετεινούς και άλλα δίποδα και τετράποδα του ζωϊκού βασιλείου, έργα φτιαγμένα από την γλύπτρια με παιχνιδιάρικη και ειρωνική διάθεση.

* Πηγή : ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου