IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.....ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ!!!

Το Μέγαρο Μουσικής δηλώνει αδυναμία να αποπληρώσει το δάνειο που έλαβε το 2007
- Το δάνειο το είχαν λάβει με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου
- Στο ποσό των 95 εκατ. ευρώ δεν έχουν προσμετρηθεί και οι τόκοι των δανείων
Με απόφαση Παπακωνσταντίνου, το ελληνικό δημόσιο θα αποπληρώσει δάνειο του Μεγάρου Μουσικής, ύψους 95 εκατ. ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα.
Η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών, εισήγαγε διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο το Κράτος θα πληρώσει τα… σπασμένα του Μεγάρου Μουσικής, το οποίο το 2007 έλαβε το δάνειο, με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και τώρα, δηλώνει αδυναμία να το αποπληρώσει…
Το ποσό μάλιστα, που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν είναι μόνο 95 εκ Ευρώ, καθώς δεν έχουν υπολογιστεί οι τόκοι που του αναλογούν.
H είδηση αυτή προκαλεί την οργή των ελλήνων πολιτών, οι οποίοι σίγουρα θεωρούν το Μέγαρο Μουσικής στολίδι της Αθήνας και του Πολιτισμού, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να διανοηθούν ότι σε τέτοιες εποχές καλούνται να πληρώσουν ένα τέτοιο ποσό για τα σπασμένα του Μεγάρου Μουσικής.
Δείτε τι ακριβώς αναφέρει το άρθρο 45, παράγραφος 11, του φορολογικού νομοσχεδίου που αφορά στη ρύθμιση – πρόκληση:
«Το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει εμπρόθεσμα στην Εθνική Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής και της δανείστριας τράπεζας. (Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση αρ. 2/48243/25/2007 παρασχέθηκε εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου προς την Ε.Τ.Ε. για την κάλυψη δανείου προς τον Ο.Μ.Μ.Α. ποσού 95.000.000 ευρώ, για την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων).

ΠΗΓΗ: NEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου