IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός. Μετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων. Μποτιλιάρισμα στη Μαλακάσα. Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας. Πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι. Απαγόρευση απόπλου. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση στο deltiokairou.gr. Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. Σε ετοιμότητα οι δήμοι, που έχουν βγάλει στους δρόμους τα εκχιονιστικά μηχανήματα.Χιονοπτώσεις σημειώνονται από το απόγευμα στην Αττική. Κλειστός ο δρόμος της Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω.
Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Με κακοκαιρία η επιστροφή των εκδρομέων, που ξεκίνησε σταδιακά από το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Προβλήματα στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών και μποτιλιάρισμα στη Μαλακάσα.Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα αυτοκίνητα από την Στυλίδα μέχρι τη Λαμία ενώ οι οδηγοί τους παραμένουν για πολύ ώρα εγκλωβισμένοι λόγω των έργων. Επίσης, χιονοπτώσεις παρατηρούνται στο τμήμα από τη Λαμία μέχρι το Μαρτίνο. Ειδικότερα, έντονη χιονόπτωση καταγράφεται από το 180ό χλμ στην περιοχή του Μώλου έως το 195ο χλμ κοντά στα διόδια της Αγίας Τριάδας, από την περιοχή των Καμένων Βούρλων στο 182ο χλμ έως το 165ο χλμ στον Άγιο Κων/νο , και στη οδό Αθηνών-Λαμίας από τα διόδια της Τραγάνας στο 125ο χλμ έως το Κάστρο της Βοιωτίας. Σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα.Από τις 4 το απόγευμα χιονίζει ασταμάτητα και μέσα στην πόλη της Λαμίας ενώ με ιδιαίτερη ένταση είναι τα χιόνια στα βόρεια και τα δυτικά.
Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου τα αυτοκίνητα κινούνται με αλυσίδες από το 48ο χλμ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου ενώ η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη ακόμη και στα πεδινά.
Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, με δυσκολία τα μηχανήματα κρατούν το δρόμο ανοιχτό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αλυσίδες είναι απαραίτητες αφού τα καιρικά φαινόμενα συνεχώς γίνονται όλο και περισσότερο έντονα.Στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο Μπράλο και στο 51ο χλμ και σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.
Στα ορεινά χωριά και Φθιώτιδας χιονίζει ασταμάτητα από το μεσημέρι και σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει και τα 30 εκ.
Επιδείνωση τις επόμενες ώρες
Σύμφωνα, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες και ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα πέσει κάτω από το μηδέν.
Δείτε εδώ χρήσιμες οδηγίες για τις μετακινήσεις σας αλλά και σε περίπτωση που αποκλειστείτε.
Βαθμιαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (7-3-2011) με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της βόρειας χώρας και μέχρι το βράδυ και της κεντρικής. Χιονοπτώσεις προβλέπονται και στις νησιωτικές περιοχές.

Το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι τη Δευτέρα στο βόρειο Αιγαίο και την Τρίτη και στο υπόλοιπο Αιγαίο φτάνοντας τα 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία την Τρίτη (8-3-2011) οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν, αλλά κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.
Στα ανατολικά και τα νότια όμως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές.
Ειδικότερα για την Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού. Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθήνας.
Διάλεξε την περιοχή που θες και δες τι καιρό θα κάνει στο deltiokairou.gr
Απαγόρευση απόπλου
Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πλέουν στα πελάγη.
Από τα Παλούκια για Σαλαμίνα, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Το πρωί απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για τη γραμμή Πρίνου-Καβάλας.
Έκτακτα μέτρα της τροχαίας
Σε ισχύ τέθηκαν από τις 3 το μεσημέρι και ως τις 9 το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, στο πλαίσιο των μέτρων της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων.
Συγκεκριμένα, στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)
β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ την Τρίτη πιθανότατα θα δοθεί στη κυκλοφορία των πλοίων η Διώρυγα της Κορίνθου λόγω κατάπτωσης πρανών που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.
Ελεύθερη διέλευση
Σε νέες κινητοποιήσεις προχώρησαν τα μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω". Από τις δύο το μεσημέρι, τα μέλη του ανοίγουν τις μπάρες των διοδίων σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Πρώτα άνοιξαν τα διόδια του Ρίου-Αντιρρίου, ενώ λίγο αργότερα, το ίδιο έγινε και στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου.
Στις τέσσερις το απόγευμα, άνοιξαν τα διόδια Αφιδνών, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

* Πηγή :news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου