IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ Η ΠΟΛΗ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…Ο ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ‘’ΠΡΑΣΙΝΙΣΕ’’ ΑΠΟ ΕΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ...ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΙ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ?

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το πρόβλημα με τα βουνά σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη που επιδεινώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς οι νεοπροσληφθέντες συμβασιούχοι της καθαριότητας αρνήθηκαν να εργαστούν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας να ερευνηθεί αν και εις βάρος ποιων στοιχειοθετούνται αδικήματα, όπως η "υποβάθμιση του περιβάλλοντος" και η "παραβίαση υγειονομικών διατάξεων", όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους σήμερα Τρίτη "Τα Νέα".

Ο εισαγγελέας ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας σε πταισματοδίκη, ζητώντας να κληθούν μεταξύ άλλων για κατάθεση οι αρμόδιοι επόπτες υγείας, τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και περίπου δέκα ημέρες, η διοίκηση του δήμου ζήτησε από 135 νεοδιορισθέντες συμβασιούχους να πιάσουν δουλειά την παραμονή της 25ης Μαρτίου.

Από αυτούς μόνο οι 18 ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ενώ οι υπόλοιποι επικαλέστηκαν το νόμιμο δικαίωμά τους να μην εργαστούν στην αργία.

Η έλλειψη προσωπικού, σε συνδυασμό με τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στόλος των απορριμματοφόρων είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν 800 τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης.

Πάντως από τη Δευτέρα οι νέοι συμβασιούχοι έπιασαν δουλειά, αν και στους δρόμους βγήκαν μόλις 30 από τα 73 απορριμματοφόρα του δήμου.

Ως έκτακτο μέτρο η Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας αποφάσισε να προσθέσει ακόμα μία νυχτερινή βάρδια στις τρεις ήδη υπάρχουσες.


NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου