IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Η ΕΠΟΧΗ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ!!Η ΝΕΑ….ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ..???

Το έλεγε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα το βράδυ της Τετάρτης, το είπαν κάποιοι οπαδοί με τις πράξεις τους, το είπε και ο ίδιος ο Ζαγοράκης αργότερα μιλώντας σε όσους τον περίμεναν έξω από την Τούμπα και απομένει να το πει και επίσημα. Είναι άγνωστο πότε θα το κάνει, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει οριστικά.
Και μαζί του θα ολοκληρωθεί και μια περίοδος στη διάρκεια της οποίας ο ΠΑΟΚ έγινε ξανά μεγάλος, θύμισε την ομάδα της παλιάς καλής εποχής, απέκτησε πρόσωπο και αξιοπιστία, έγινε ελκυστικός, συσπείρωσε τον κόσμο του και έφτασε ακόμη και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, λειτουργώντας σε πολλές περιπτώσεις και ως παράδειγμα προς μίμηση.

Η ρήξη με τον κόσμο

Εγιναν σε αυτά τα χρόνια και λάθη βεβαίως. Πολλά και μεγάλα, τα οποία ο Ζαγοράκης τα πλήρωσε και τα πληρώνει. Ενα από αυτά, όπως αποδεικνύεται τελικά εκ των γεγονότων, ήταν και η επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, μια απόφαση με την οποία διαφώνησαν πολλοί οπαδοί, από αυτούς που στήριξαν τον Ζαγοράκη στα χρόνια που προηγήθηκαν και δεν του τη συγχώρεσαν.

Από εκεί άλλωστε ξεκίνησε η πρώτη σοβαρή ρήξη στις σχέσεις του με τους οπαδούς. Οχι όλους, αλλά ένα σημαντικό μέρος. Στις λίγες ώρες που έχουν μεσολαβήσει από το βράδυ της Τετάρτης υπήρξε και μια προσπάθεια να γίνει συνάντηση του Ζαγοράκη με τους οπαδούς, σε μια πολύ διευρυμένη βάση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο.

Και μέχρι χθες καμία από τις δύο πλευρές δεν επιβεβαίωσε ότι εξυφαίνεται κάτι τέτοιο, αν και υπάρχουν παράγοντες και άνθρωποι που έχουν λόγο στον ΠΑΟΚ, οι οποίοι είναι σίγουρο ότι θα το προσπαθήσουν. Το θέμα είναι τι θα κάνει ο Ζαγοράκης. Γιατί είναι πολύ εύλογο και πιο επίκαιρο από ποτέ το ερώτημα... «εάν δεν τα καταφέρει και ο Ζαγοράκης, τότε ποιος;».

Το θέμα της διάδοχης κατάστασης θα απασχολήσει τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ εάν και εφόσον αποχωρήσει. Είναι δεδομένο ότι δεν θέλει να αφήσει τον ΠΑΟΚ σε χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι όταν τον πήρε στα χέρια τον Ιούλιο του 2007. Και αν εκ των πραγμάτων αυτό δεν μπορεί να ισχύει, διχαστικές τάσεις που έχουν εμφανιστεί πλέον σε όλα τα επίπεδα δεν είναι δύσκολο να οδηγήσουν την ομάδα σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις από αυτές τις προ Ζαγοράκη εποχής...

Προσπαθεί να ηρεμήσει...

Ο Ζαγοράκης πάντως τις τελευταίες δύο ημέρες προσπάθησε να ηρεμήσει. Ηταν εξαφανισμένος. Πέμπτη και Παρασκευή δεν πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν είχε καμία απευθείας επαφή με το αγωνιστικό τμήμα και τους συνεργάτες του και μόνο ορισμένες, λίγες, τηλεφωνικές συνομιλίες είχε για τα απολύτως απαραίτητα.

Η συνέντευξη Τύπου την οποία προανήγγειλε δεν πρόκειται να γίνει τις επόμενες 7-10 μέρες, όπως είπε. Θα αργήσει λίγο ακόμη κατά τα φαινόμενα, για ένα διάστημα ικανοποιητικό μέχρις ότου πάρει τις αποφάσεις του και μπορέσει να μιλήσει και να τοποθετηθεί για όλα. Για το σήμερα, αλλά πολύ περισσότερο για το αύριο του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία τούτες τις ώρες.

Και θα είναι μεγάλη έκπληξη, αλλά ευχάριστη ταυτόχρονα, εάν τελικά αποφασίσει να πάει κόντρα στην ψυχοσύνθεσή του και τη... λογική και μπει ξανά μπροστά για να ολοκληρώσει το έργο του. Και κάπως έτσι, το κορυφαίο σύνθημα-σήμα κατατεθέν της εποχής Ζαγοράκη γίνεται ερώτημα: «Είναι ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα;».


sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου