IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Περισσότερες από 10.000 πτήσεις ακυρώθηκαν στις ΗΠΑ και πολλά αεροδρόμια έκλεισαν εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας, της χιονόπτωσης αλλά και της παγωμένης βροχής που πλήττουν μεγάλο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα "FlightAware", που είναι ειδική στα σχετικά θέματα των αερομεταφορών.


Περίπου 6.500 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες, αριθμός που αποτελεί το 20% του συνόλου των πτήσεων στην επικράτεια της χώρας, και οι αεροπορικές εταιρίες ματαίωσαν στην συνέχεια άλλες 3.600, όπως επισημαίνει η FlightAware. Στο μεταξύ την Δευτέρα είχαν ακυρωθεί προληπτικά 800 πτήσεις.

Η περιοχή που πλήττεται περισσότερο ξεκινά από το Τέξας ως το Μέιν και αφορά τις σχεδόν την μισή έκταση των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

«Αυτή η εντυπωσιακή χειμερινή καταιγίδα θα φέρει ισχυρούς ανέμους από την Αρκτική», ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση και αναμένεται να κυμανθούν από -34 ως -45 βαθμούς στο Κολοράντο, το Ουαϊόμινγκ, την Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, το Κάνσας, το Αϊνταχο και ορισμένα τμήματα του Τέξας. Οι πολιτείες του Ιλινόις, της Ιντιάνα, του Μισούρι και της Οκλαχόμα έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σε πολλές πολιτείες λειτουργούν κέντρα υποδοχής για τους κατοίκους που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση κι όλα αυτά ενώ σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν κλειστές και πολλοί δρόμοι είναι αδιάβατοι.

Χθες παρέμειναν κλειστά τα αεροδρόμια στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, στην πόλη του Κάνσας όπως και στην Τούλσα της Οκλαχόμα.

Στο Σικάγο το ύψος του χιονιού προβλέπεται να φτάσει τα 60 εκατοστά και οι αρχές έχουν δηλώσει πως αδυνατούν να καθαρίσουν και να ανοίξουν τις δευτερεύουσες οδικές αρτηρίες. Οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα 95 χιλιομέτρων στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν προκαλώντας κύματα ύψους ακόμα και επτά μέτρων.

ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου