IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ!!

Στο φινάλε του αποψινού ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» (19:30, ΝΕΤ, Sentra 103,3) είτε ο Ολυμπιακός, με τυχόν νίκη ή ισοπαλία, θα πανηγυρίζει από τώρα το 13ο του πρωτάθλημα, είτε ο Παναθηναϊκός θα έχει κάνει το «δύο στα δύο» απέναντι στους Πειραιώτες και θα έχει δώσει νέα τροπή στο πρωτάθλημα, μειώνοντας στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά.
Απαντες στα δυο στρατόπεδα είναι έτοιμοι για το ντέρμπι τίτλου, με ψυχολογικά «ντοπαρίσματα» και πίστη για τη νίκη. Ποια τα πλάνα και οι τελευταίες σκέψεις των δυο προπονητών ενόψει της σέντρας στο φαληρικό γήπεδο.
Ολυμπιακός: Με 4άδα-φωτιά

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους παίκτες του. Το +7 από τον ΠΑΟ έχει ξεχαστεί από τους «ερυθρόλευκους», που πάνε στην «αρένα» του Καραϊσκάκη μπροστά σε 32.000 οπαδούς τους να πάρουν ρεβάνς από τον «αιώνιο» αντίπαλο για την ήττα του πρώτου γύρου και να πετύχουν μια νίκη που θέλουν διακαώς άπαντες στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια. Από τον πρώτο Ολυμπιακό, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μέχρι τον τελευταίο οπαδό.
Η προετοιμασία της ομάδας για το μεγάλο ντέρμπι ολοκληρώθηκε χθες με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μην επιφυλάσσει εκπλήξεις και να ετοιμάζεται να παρατάξει μια επιθετική ενδεκάδα με 4άδα-φωτιά αποτελούμενη από τους Μιραλάς, Ριέρα, Φουστέρ και Τζιμπούρ και συγκεκριμένες οδηγίες για μυαλωμένο παιχνίδι χωρίς να παρασυρθούν από το δεδομένο ενθουσιασμό του κόσμου και την «καυτή» ατμόσφαρα που θα επικρατεί στις εξέδρες.
Ο Βαλβέρδε θα εμπιστευτεί για άλλη μια φορά το δίδυμο Ιμπαγάσα - Μοντέστο στον άξονα, ενώ στην άμυνα μαζί με τον Πάρντο η τετράδα είναι σίγουρη και θα αποτελείται από τους Τοροσίδη, Αβραάμ (είχε μικροενοχλήσεις χθες στον προσαγωγό, αλλά παίζει κανονικά), Μέλμπεργκ, Μπράβο. Ο Βαλβέρδε έκανε πολλή δουλειά χθες στις στημένες φάσεις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση γνωρίζοντας πως ο ΠΑΟ είναι επικίνδυνος στο συγκεκριμένο τομέα.
Εκτός από τον Μαρινάκη, και ο Βαλβέρδε μιλώντας με τους συνεργάτες του ανέφερε τη σημασία του μεγάλου αγώνα (κάτι που θα μεταφέρει και σήμερα στους παίκτες του). «Αυτός ο αγώνας αποτελεί ρεβάνς του πρώτου γύρου που χάσαμε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια μας. Γνωρίζουμε τη σημασία που έχει για το πρωτάθλημα και για τον κόσμο μας και θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη» έλεγε ο Ισπανός τεχνικός.

Παναθηναϊκός: Νίνης αντί Γκοβού!


Ηλλαγή πλάνων την τελευταία στιγμή για τον Παναθηναϊκό, με τον Φερέιρα να αποφασίζει τελικά να χρησιμοποιήσει τον Σωτήρη Νίνη αντί του Σίντνεϊ Γκοβού.
Η χθεσινή (αναγκαστική) απουσία του Σωτήρη Νίνη από την προπόνηση του Παναθηναϊκού, εξαιτίας της ορκωμοσίας του διεθνούς μεσοεπιθετικού στο Ναυτικό και συγκεκριμένα στον Πόρο, αλλά και μία μικρή εξασθένηση του οργανισμού του που παρατηρήθηκε όταν επέστρεψε το μεσημέρι για να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα είχαν δείξει πως θα έμενε στον πάγκο, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε και στη χθεσινή, τελευταία προπόνηση της ομάδας του και συγκεκριμένα προς το τέλος του προγράμματος, όταν δούλεψε πάνω στις στημένες φάσεις, ότι έχει καταλήξει στην αρχική ενδεκάδα... Το μεσημέρι του Σαββάτου όμως αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Νίνη αντί του Γκοβού, ενώ ο Φερέιρα μίλησε στους ποδοσφαιριστές του, ενημερώνοντάς τους για τα πλάνα του.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να τροποποιήσει τη διάταξη της ομάδας του, που θα είναι σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τον Βύντρα δεξιά στην άμυνα, τους Σαριέγκι και Καντέ στο κέντρο των μετόπισθεν και τον Σπυρόπουλο αριστερά. Αμυντικός μέσος θα είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, με τον Κατσουράνη εκ δεξιών και τον Καραγκούνη εξ αριστερών του, ενώ η επίθεση θα απαρτίζεται από τον Νίνη, τον Λέτο και φυσικά τον Σισέ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Τοροσίδης, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Μιραλάς, Φουστέρ, Ριέρα, Τζιμπούρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Γκοβού, Σισέ, Λέτο.

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

SENTRAGOAL




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου