IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΟΠΛΑ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ!

 "Το ΝΑΤΟ θα παρέμβει εάν κάποιο επιμέρους κράτος-μέλος ζητήσει από τη Συμμαχία να αναλάβει δράση" δήλωσε πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν και ήδη μία ή δυο χώρες ετοιμάζονται να καταθέσουν σχετικό αίτημα για τον απεγκλωβισμό υπηκόων τους από την φλεγόμενη βορειοαφρικανίκή χώρα, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι απλά: Ο Μ.Καντάφι έδωσε εντολή και άνοιξαν οι αποθήκες όπλων και μοιράζει στους υποστηρικτές της κυβέρνησης παντός είδους οπλισμό. Υπολογίζεται ότι μέσα σε 48 ώρες θα μπορέσουν να εξοπλιστούν περί τις 50.000 πολίτες!
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ στις υπόλοιπες δηλώσεις του, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Ατλαντικής Συμμαχίας για τα τεκταινόμενα, καθώς «επηρεάζεται η ζωή και η ασφάλεια των Λίβυων πολιτών και αυτές χιλιάδων πολιτών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ», αποκαλώντας «μαζική πρόκληση» την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους από τη χώρα.

Στην έκτακτη Σύνοδο του NAC όπου συμμετέχει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συζητηθούν «πρακτικοί τρόποι» παροχής βοήθειας σε όσους τη χρειάζονται, αλλά και περιορισμού των συνεπειών από τις εξελίξεις, μια έμμεση αναφορά στη ζημιά που υφίσταται η διεθνής οικονομία λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

  1. Το αρχικό άρθρο, πριν την "ανανέωση" είναι αντιγραφή της Ελευθεροτυπίας! Τι δημοσιογραφία είναι αυτή από το defencenet.gr ;;;

    http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=254585

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο αναγνώστη.Παγία τακτική μας είναι να γνωστοποιούμε πάντα την πηγή της είδησης.Λυπούμαστε που μερικοί δεν το τηρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή