IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

 Σαρωτικό κύμα κακοκαιρίας. Έντονες βροχοπτώσεις στο λεκανοπέδιο Αττικής και άλλες πόλεις. Δεμένα παραμένουν τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο. Δεκάδες οι κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμό από ασανσέρ. Βυθίστηκαν στο σκοτάδι δεκάδες περιοχές. Πλημμύρισε το Ναύπλιο
Πτώσεις δέντρων και κυκλοφοριακό χάος και διακοπές ρεύματος σημειώνονταν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Αττική, εξαιτίας της νεροποντής που χτύπησε την πρωτεύουσα.
Η κίνηση των οχημάτων γινόταν μετ’ εμποδίων, ακόμα και στην Αττική Οδό όπου αρκετά αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν, καθώς ο δρόμος πλημμύρισε.
Φιλαδέλφεια, Μενίδι, Κόκκινος Μύλος και Χαλκηδόνα βυθίστηκαν στο σκοτάδι, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού επιβατών αυτοκινήτων, οι οποίοι αποκλείστηκαν στο φράγμα του Μαραθώνα από πτώση δέντρων στο οδόστρωμα.
H Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί τουλάχιστον 40 κλήσεις για κοπές δέντρων σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου από την Κηφισιά μέχρι τη Βούλα.
Δεκάδες τηλεφωνήματα δέχτηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία Χαλκίδας για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.
Στο μεταξύ, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ απαγορεύτηκε ο απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Aκόμη, έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντίρριου, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των από Αγ. Κωνσταντίνο-Σποράδες, Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Κυλλήνη-Αργοστόλι.
Από Ηγουμενίτσα Κέρκυρα έγιναν δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Από Πάτρα, τα πλοία έφυγαν μόνο για Ιταλία, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων από Πειραιά για Αργοσαρωνικό.
Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των μικρών σκαφών για Σαλαμίνα.
Προβλήματα καταγράφηκαν επίσης, τόσο στις εναέριες όσο και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες της Κρήτης, λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων.
Από το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου, εκδόθηκε απαγόρευση του απόπλου των πλοίων ως τις 6 το πρωί.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το Acqua Jewel που έκανε το δρομολόγιο Λαύριο – Κέα – Ίο – Κύθνο – Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Κίμωλο – Μήλο, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι τη Φολεγάνδρου, καθώς οι άνεμοι έπνεαν μέχρι εννιά μποφόρ.
Επίσης, το Δωδεκάνησος Εξπρές που έκανε το δρομολόγιο, Πάτμος – Λειψοί– Λέρος – Κάλυμνος – Κως – Σύμη – Ρόδος, δεν μπόρεσε να πιάσει στο λιμάνι της Σύμης.

NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου