IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΛΙΚ-ΑΡΗΣ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΔΙΚΑΙΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ


Ούτε η Μάντσεστερ Σίτι των πολλών εκατομμυρίων κατάφερε να περάσει από το "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο Άρης του Γιάννη Μιχαλήτσου κατάφερε να κρατήσει απόρθητη την έδρα του, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) κόντρα στον Αγγλικό σύλλογο για την φάση των "32" του Europa League. Έτσι, ο Άρης, θα τα παίξει όλα για όλα στην ρεβάνς του Μάντσεστερ, καθώς το 0-0 του δίνει πολλές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Πολύ καλή εμφάνιση από τους "κίτρινους" και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στις εξέδρες του γηπέδου.Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρη, ήταν αρκετά καλό αμυντικά, μην αφήνοντας κενά τα οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Αγγλικό σύλλογος, ενώ είχε και επιθετικές προσπάθειες, τις οποίες αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να τις εκμεταλλευτεί καλύτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα, ανέβηκε με τις δύο ομάδες να έχουν εκατέρωθεν καλές ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο οι δύο τερματοφύλακες ήταν σε καλή μέρα και απεσόβησαν το κινδύνους .Πέρα από το αγωνιστικό, για ακόμη μια φορά, οι φίλοι του Άρη, δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στις εξέδρες του "Κλεάνθης Βικελίδης" με χαρτάκια, σημαίες και συνεχές τραγούδι υπέρ της ομάδας τους, χωρίς ακρότητες.
 Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
 Διαιτητής: Μαγένκο (Ισπανία). Βοηθοί: Ιμπάνιεθ, Χιμένεθ. Επόπτες γραμμών: Γκόμες, Βιτιένες
 Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίττας, Φατί, Σακάτα, Τόχα, Νέτο (88' Καστίγιο), Μπομπαντίγια (71' Τσέζαρεκ).
Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Ράιτ Φίλιπς (77' Μπαλοτέλι), Ντζέκο (84' Σαμπαλέτα), Κολάροβ, Μπόατενγκ, Μπάρι, Σίλβα, Κολό Τουρέ, Τέβες, Γιαγιά Τουρέ.
 Κίτρινες κάρτες: Ντζέκο (76', Μάντσεστερ Σίτι)
 Σκόρερ:-
 Τα πλάνα του Μιχαλήτσου
 Ο τεχνικός του Άρη, Γιάννης Μιχαλήτσος, παρέταξε την ομάδα του με 4-4-1-1 και χωρίς να παίζει μαζική άμυνα. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Σηφάκης που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, Λαζαρίδης και Ρονάλντο ήταν στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα οι Μίσελ (αριστερά) και Βανγκελί (δεξιά). Ο Φατί με τον Πρίτταήταν το δίδυμο των κεντρικών χαφ, δεξιά ο Νέτο, αριστερά ο Σακάτα, μπροστά τους ο Τόχα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπομπαντίγια. Ο Άρης έκανε αισθητή την παρουσία του μόλις στο 1ο λεπτό, όταν ο Σακάτα από αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Μπομπαντίγια κάνει το κοντρόλ, όμως ο Χαρτ βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 9' ο Σίλβα έξω από την περιοχή ελευθερώθηκε από τους αμυντικούς με ωραία κίνηση, έκανε και το σουτ αλλά ο Σηφάκης έπεσε στην γωνία του και έδιωξε την μπάλα. 
 Στο 11' οι Άγγλοι ζήτησαν πέναλτι σε μονομαχία του Ρίτσαρντς με τον Μίτσελ, αλλά σωστά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο επόμενο λεπτό (12') ο Κολάροβ εκτέλεσε κόρνερ ο Γιαγιά Τουρέ δεν έπιασε την κεφαλιά και ο Τέβες με το σουτ που έκανε δεν απείλησε την εστία του Άρη.
 Στο 16', μετά από σέντρα του Κολάροβ από αριστερά, η μπάλα βρίσκει στον Σίλβα που είναι οφσάιντ, όμως το παιχνίδι συνεχίζεται και το σουτ του Ντζέκο μπλοκάρει ο Σηφάκης.
 Στο 28', ωραία πάσα του Ράιτ Φίλιπς για τον Ντζέκο, όμως το σουτ του δεν είναι καλό και καταλήγει στην αγκαλιά του Σηφάκη. Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε για τον Άρη.
Στο 39' ο τερματοφύλακας της Σίτι Χαρτ, έκανε λάθος, καθώς πάτησε εκτός περιοχής με την μπάλα στα χέρια και ο διαιτητής καταλογίζει φάουλ. Ο Νέτο εκτέλεσε απευθείας αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και έτσι έμεινε το 0-0 μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
 Ανέβηκε ο ρυθμός στο δεύτερο
 Με ευκαιρία για τον Άρη άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 50' μετά από σέντρα του Πρίττα από δεξιά, ο Φάτι σηκώθηκε για την κεφαλιά, αλλά δεν την έπιασε καλά και ο Κολάροβ έδιωξε την μπάλα.
 Στο 57', ο Ράιτ Φίλιπς έκανε μια ωραία προσωπική ενέργεια, αλλά από το σουτ που έκανε η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σηφάκη. Στο 59' ο Νέτο εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά ο Χαρτ μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.
 Στο 62' ο Τόχα βρήκε χώρο λίγο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Χαρτ. Στο επόμενο λεπτό (63') η Σίτι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Μπάρι έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ντζέκο έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως ο Σηφάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η απάντηση του Άρη ήρθε στο 66', όταν ο Νέτο έκανε ένα δυνατό σουτ από δεξιά, με τον ο Χαρτ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.
 Στο 67', ο Άρης έχασε μια ακόμη καλή ευκαιρία, όταν από πάσα του Σακάτα για τον Μίτσελ, ο Βραζιλιάνος έκανε ωραία ντρίμπλα, σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε στον Μπάρι και έτσι έμεινε το 0-0.
 Στο 70', ο Ντζέκο έξω από την περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.
Στο 78', μετά από ωραία προσπάθεια του Φατί, η μπάλα έφτασε στους Μίτσελ, όμως το σουτ του Βραζιλιάνου κατέληξε άουτ.
Στο 89', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κολάροβ, ο Μπαλοτέλι πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν την έπιασε καλά και η μπάλα  πέρασε άουτ.
Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ανήκε στους Άγγλους. Στο 92', ο Ρίτσαρντς έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πολύ καλού Ισπανού διιατητή Μαγένκο. 

* Πηγή : sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου