IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!!

Πυροβολισμοί, δακρυγόνα και συλλήψεις το σκηνικό στα προάστια της Τρίπολης
- Η ειρηνική διαδήλωση μετά την προσευχή της Παρασκευής μετατράπηκε σε μακελειό
- 800 δολάρια σε κάθε οικογένεια δίνει ο Καντάφι για να κατευνάσει τα πλήθη
- Ένα εκατομμύριο οι διαδηλωτές στη Βεγγάζη, ονόμασαν την Παρασκευή «ημέρα της φυγής του Καντάφι»Ο κλοιός σφίγγει για το καθεστώς Καντάφι, η διεθνής κοινότητα των αποξενώνει για ακόμη μια φορά, αλλά εκείνος αρνείται να «παραιτηθεί». Και φαίνεται πως μέχρι να το κάνει, θα παρασύρει πολλούς μαζί του. Οι πληροφορίες πως οι νεκροί από την έναρξη της εξέγερσης αγγίζουν τους 2.000 συγκλονίζει. Όπως συγκλονίζει και η κατάσταση στην Τρίπολη.
Πεδίο μάχης ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας η πρωτεύουσα, βυθίστηκε στο αίμα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Αμέσως μετά το τέλος της προσευχής, δηλαδή. Τότε που χιλιάδες πιστοί θέλησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά, αλλά οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις ασφαλείας είχαν διαφορετική άποψη.
Πυροβολισμοί, δακρυγόνα και μάχες σώμα με σώμα στα προάστια της πρωτεύουσας, με τους αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά!
Πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν επίσης. «Οι δυνάμεις της τάξης άνοιξαν αδιακρίτως πυρ κατά των διαδηλωτών. Υπάρχουν νεκροί στους δρόμους του Σουγκ Αλ Τζομάα», δήλωσε κάτοικος της συνοικίας.
Την ίδια ώρα, η Μιζουράτα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, έχει εγκαταλειφθεί από τους οπαδούς του, όμως από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε μία αεροπορική βάση κοντά στην πόλη έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι.
Μακριά αό τη Λιβύη, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας άλλος «πόλεμος», αυτή τη φορά σε διπλωματικό επίπεδο. Στη Γενεύη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Στο μεταξύ, ο ένας μετά τον άλλο παραιτούνται οι αξιωματούχοι του καθεστώτος Καντάφι. Την Παρασκευή υπέβαλε την παραίτησή του ο πρέσβης της χώρας στη Γαλλία και ο πρεσβευτής της στην UNESCO. Το ίδιο έκαναν ο γενικός εισαγγελέας, Αμπντούλ-Ραχμάν αλ-Aμπαρ, που προσχώρησε στην αντιπολίτευση καθώς και ο Καντάφ αλ-Νταμ, στενός συνεργάτης, σύμβουλος και εξάδελφος του Μουάμαρ Καντάφι.

Newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου