IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

Με νέα, σημαντική πτώση … της κατανάλωσης ξεκίνησε το 2011 για την ελληνική καπνοβιομηχανία, η οποία το 2010 είδε τα έσοδά της να μειώνονται περισσότερο από 20%. «Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους οι πωλήσεις καπνικών προϊόντων στην ελληνική αγορά εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 13%», αναφέρει στέλεχος ελληνικής καπνοβιομηχανίας, επικαλούμενος στοιχεία δειγματοληπτικής έρευνας γνωστής εταιρείας μετρήσεων.

«Η μείωση θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη όταν αρχίσουν να ισχύουν οι αυξήσεις τιμών που αποφασίστηκαν από τις επιχειρήσεις λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου».
Οι επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας τσιγάρων αναπροσάρμοσαν ανοδικά τους τιμοκαταλόγους τους από τις αρχές του έτους, αλλά εξακολουθούν να διαθέτουν αποθέματα ετοίμων προϊόντων τους, όπως υποστηρίζουν, με βάση τις παλαιότερες τιμές, φοβούμενες ότι η ανατίμηση των σημάτων τους θα σημάνει, αυτομάτως, απώλεια μεριδίων αγοράς προς όφελος φθηνότερων σημάτων.
Έτσι, εκτιμάται ότι τον Ιανουάριο η Philip Morris, ιδιοκτήτρια της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, είχε μερίδιο 36,8% έναντι 38% τον ίδιο μήνα του 2010, η British American Tobacco 19% έναντι 16,9%, η Japan Tabacco International 15% έναντι 15,9%, η Imperial Tabacco 11,5% έναντι επίσης 11,5%, η εγχώρια καπνοβιομηχανία Καρέλιας 9,4% έναντι 9,3% και η επίσης ελληνική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ 8,3% έναντι 8,6%.

ΤΡΟΚΤΙΚΟ

1 σχόλιο:

  1. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ… ΜΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝ ΄΄ΙΣΧΥΕΙ΄΄ ΑΥΤΟ.. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΠΟ Τις ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή