IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΚΟΟΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ ΣΚΙΕΡ

 Αλκοοτέστ στους σκιέρ θα διενεργούν αστυνομικοί στη Σλοβενία, τις επόμενες δύο εβδομάδες ενόψει των χειμερινών σχολικών διακοπών.
Εκτός από τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του σκι, ο νόμος προβλέπει και κυρώσεις σε άτομα, τα οποία υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, επιδίδονται στο χειμερινό άθλημα.
«Η ασφάλεια στα χιονοδρομικά κέντρα εξαρτάται κυρίως από τη συμπεριφορά μας. Καλώ τους σκιέρ σε καμία περίπτωση να μην κάνουν σκι, εφ’ όσον έχουν καταναλώσει αλκοόλ», ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας.
Βάσει του σχετικού νόμου του 2008, αστυνομικοί περιπολούν στα χιονοδρομικά κέντρα και υποβάλουν τους σκιέρ σε αλκοτέστ, ύστερα από ατύχημα ή αν η συμπεριφορά τους είναι ύποπτη. Το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα 200 ευρώ.
Το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ για τους σκιέρ είναι το ίδιο με εκείνο για τους οδηγούς οχημάτων.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, στη Σλοβενία τα τελευταία χρόνια καταγράφονταν δύο θάνατοι κάθε χειμερινή περίοδο σε χιονοδρομικά κέντρα, οι οποίοι οφείλονταν σε απροσεξία ή σε μη κατάλληλο εξοπλισμό. Ωστόσο, από την αρχή του 2011 έχουν ήδη καταγραφεί δύο θανάσιμοι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια του σκι.

ΕΘΝΟΣonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου