IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ''ΚΛΕΙΣΤΑ'' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ψηφίστηκε επί της αρχής, από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των λεγόμενων "κλειστών επαγγελμάτων", το οποίο έχει συγκεντρώσει τις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Για την κυβέρνηση το νομοσχέδιο αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων και όπως σημείωσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης απαντά στους αποκλεισμούς νέων ανθρώπων να μπουν στην οικονομία με τη δική τους δυναμική και γνώση.
Η ΝΔ τάσσεται μεν υπερ τη φιλοσοφίας της λεγόμενης απελευθέρωσης των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, αλλά δηλώνει πως στην προκειμένη περίπτωση αδυνατεί να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο καθώς δεν βασίζεται σε μελέτες κοινωνικών επιπτώσεων και οδηγεί ουσιαστικά σε απορρύθμιση της αγοράς.
Ο ΛΑΟΣ εκτιμά ότι το νομοσχέδιο διαμορφώνει συνθήκες νομοθετικού φαρ ουεστ ενώ τα κόμματα της αριστεράς διακρίνουν ανακατανομή της πίτας προς όφελος των ισχυρών.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι το σχέδιο νόμου διεκολύνει το μεγάλο κεφάλαιο να μπει σε επαγγελματικούς χώρους για τους οποίους δεν επεδείκνυε ενδιαφέρον στο παρελθόν και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για "νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία.
Αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματος τους,οι δικηγόροι του Πειραιά αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντα τους από σήμερα έως τις 23 Φεβρουαρίου.

  
* Πηγή : ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου