IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

NΕΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ 2012....

Σε μια απόσταση με ακτίνα 15 χιλιομέτρων θα υπάρχουν τρεις σταθμοί διοδίων στην Β.Ελλάδα που είναι οι εξής  Μάλγαρα - Κλειδί - Αιγίνιο!!!!
Την ώρα που το ''κίνημα'' για δρόμους χωρίς διόδια έχει πάρει πανελλήνιες διαστάσεις και στην περιοχή μας αυξάνονται κατακόρυφα οι υποστηρικτές του, αφού πολλοί Γρεβενιώτες οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν το αντίτιμο (κυρίως στα διόδια Πολυμύλου), μέσα στο επόμενο τετράμηνο θα τεθούν σε λειτουργία άλλοι πέντε σταθμοί διοδίων επί της Εγνατίας Οδου. Αυτό επιβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, στη διάρκεια σύσκεψης στις εγκαταστάσεις της «Εγνατίας Οδού». Όπως δήλωσε, τις επόμενες ημέρες θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάθεση της κατασκευής πέντε προσωρινών σταθμών διοδίων, μέχρι να τεθεί δηλαδή σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων (βινιέτα), με το υπουργείο να υπολογίζει πως αυτό θα γίνει εφικτό εντός του 2012.
 Οι νέοι σταθμοί
 Οι πέντε νέοι σταθμοί διοδίων θα κατασκευαστούν τρεις δυτικά της Θεσσαλονίκης, στα Τύργια Θεσπρωτίας, στο Μαλακάσι Τρικάλων, στο Κλειδί Ημαθίας  και δύο ανατολικά στη Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης και στον Ίασμο Κομοτηνής. Υπολογίζεται ότι, εάν δεν υπάρξουν εμπλοκές στους διαγωνισμούς, θα είναι έτοιμοι εντός του Απριλίου.
Ήδη λειτουργούν δύο σταθμοί, ένας στα Μάλγαρα, που εντάχθηκε στο δίκτυο της Εγνατίας οδού και ένας στον Πολύμυλο Κοζάνης, στους οποίους το κόστος διέλευσης ανέρχεται στα 2,80 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκοίνητα.
Το θετικό είναι ότι κανένας από τους πέντε νέους σταθμούς δεν θα κατασκευαστεί εντός του νομού Γρεβενών. Ωστόσο  θα υπάρξει νέα οικονομική επιβάρυνση των οδηγών που θα κινούνται από Γρεβενά προς Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως, αφου θα κατασκευαστεί νέος σταθμός στο Κλειδί Ημαθίας. Επίσης τελειώνει το τσάμπα και για όσους Γρεβενιώτες κινούνται με κατεύθυνση τα Γιάννενα και την Ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου