IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ FACEBOOK ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ!!!!!!!


Αντί να βοηθούν και να προσφέρουν παρέα, τα sites κοινωνικής δικτύωσης τύπου facebook απομονώνουν στην πραγματικότητα ακόμα πιο πολύ τους χρήστες τους, δημιουργώντας σύγχρονη τρέλα στον ψυχισμό τους.
Αυτό υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή αλλά και στο τελευταίο βιβλίο της «Μόνοι Μαζί» η διάσημη αμερικανίδα κοινωνιολόγος Σέρι Τερκλ, καθηγήτρια στο ΜΙΤ και πρωταγωνίστρια στις επιθέσεις κατά των νέων μορφών επικοινωνίας.
Η Τερκλ ένωσε τη φωνή της με πλειάδα ειδικών που κατηγορούν Facebook, Twitter και λοιπά αντίστοιχα sites. Οι φρενήρεις ρυθμοί με τους οποίους επικοινωνούμε online «οδηγούν σε μία ψυχοπαθολογική συμπεριφορά», γράφει συγκεκριμένα στο νέο της βιβλίο.
Μάλιστα, όπως είπε η ίδια στο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου του κωμικού Στίβεν Κόλμπερτ, έχει πάει σε κηδείες όπου οι πενθούντες συγγενείς ελέγχουν κάθε δύο λεπτά το iΡhone τους.
Σύμφωνα με την δρ. Τερκλ, η τεχνολογία απειλεί να κυριαρχήσει επί της ζωής μας και να μας απομονώσει από την επαφή με τους άλλους ανθρώπους. Δημιουργώντας μας την ψευδαίσθηση ότι μας επιτρέπει να επικοινωνούμε καλύτερα, μας κάνει να ζούμε σε μία κυβερνο-πραγματικότητα πολύ κατώτερη, και συχνά πιο σκληρή, από τον πραγματικό κόσμο.
Ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα θεωρείται η περίπτωση της Σιμόν Μπακ που είχε 1.048 «φίλους» στο Facebook αλλά ουδείς έσπευσε να την αποτρέψει ή έστω να ειδοποιήσει τις αρχές, όταν δήλωσε ότι θα αυτοκτονήσει...

*Πηγή: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου