IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ!

Eπαναλαμβάνονται από σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών. Εν τω μεταξύ από αύριο, 1η Φεβρουαρίου, τίθενται σε ισχύ οι αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων που ανάλογα με το μέσο κυμαίνονται από 20% έως 80%.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, ενώ χειρόφρενο για περισσότερες από πέντε ώρες τραβούν και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ λόγω στάσης εργασίας 11:00-16:00 προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη.
Σήμερα, ο υπουργός Μεταφορών θα ενημερώσει τους βουλευτές-μέλη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο "Εξυγίανση, αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής και άλλες διατάξεις".

Και οι γιατροί

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τις αρχές Φεβρουαρίου, και οι γιατροί αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας "Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις" που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) προχωρεί σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πανελλαδικά από αύριο, Τρίτη, έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν την Τρίτη σε τετράωρη στάση εργασίας (09.00-13.00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί

Σήμερα συνεδριάζουν οι διοικήσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής προκειμένου να καθορίσουν το πλάνο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου, την ώρα που κλειστά παραμένουν τα φαρμακεία στον Πειραιά, λόγω 48ωρης απεργίας.

«Ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ενώ σε ανακοίνωση του ΠΦΣ επισημαίνεται ότι οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι πέτυχαν μια πρώτη νίκη στην ακρόαση των φορέων στη Βουλή, ωστόσο τα υπόλοιπα μέτωπα παραμένουν ανοικτά.

Σημειώνεται επίσης, ότι από την 1η Φεβρουαρίου οι φαρμακοποιοί της Αττικής δε θα εκτελούν συνταγές με πίστωση των ασφαλισμένων των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου