IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ???

Οι Έλληνες οδηγοί καλούνται συνεχώς να πληρώνουν φόρους, επειδή έχουν κάνει το λάθος να αποκτήσουν αυτοκίνητο. Αν και είναι γνωστό πως το αυτοκίνητο είναι είδος πρώτης ανάγκης, δεν είναι λίγοι αυτοί που το παρομοιάζουν ως μία… αγελάδα, την οποία αρμέγει η εκάστοτε κυβέρνηση, όταν λείπουν χρήματα από τα κρατικά ταμεία. Ειδικό τέλος ταξινόμησης, φόρος πολυτελείας, υπέρογκοι φόροι στα καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας και αρκετά άλλα άμεσα ή έμμεσα ποσά, καλούνται να πληρώσουν ή να πληρώνουν εσαεί όσοι σκέφτονται να αποκτήσουν το αγαπημένο τους τετράτροχο (ή δίτροχο).


Του… Καζακστάν
Υπάρχει όμως και μία μερίδα του κοινού που δεν καταβάλλει αυτούς τους φόρους, όπως συμβαίνει με τους κοινούς θνητούς. Ο λόγος για τα οχήματα των πρεσβειών που φέρουν τα διακριτικά γράμματα ΔΣ (Διπλωματικό Σώμα) και, όπως είναι γνωστό, οι κάτοχοί τους (πρεσβείες) δεν καταβάλλουν ποσά για τέλη κυκλοφορίας, Ε.Τ.Τ., φόρο πολυτελείας, ενώ δεν υπάρχουν τεκμήρια. Ένα από αυτά τα διπλωματικά οχήματα είναι και η συγκεκριμένη Mercedes SLS AMG, την οποία δημοσιεύουμε (τη φωτογραφία μάς έστειλε αναγνώστης) και εθεάθη να κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας. Σύμφωνα με την έρευνα, το γερμανικό super car ανήκει στην πρεσβεία του Καζακστάν.

Διπλάσια τιμή στην Ελλάδα
Να σημειώσουμε ότι η τιμή της SLS στην Ελλάδα αγγίζει τα 324.500 ευρώ. Τόσα πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, την ώρα που οι Γερμανοί – Ευρωπαίοι πολίτες χρειάζεται να διαθέσουν λιγότερα από 190.000 ευρώ, για να την αποκτήσουν. Η φορολογία σε όλο της το μεγαλείο…

Πηγή:ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου