IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ.......ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘOΡΑΣ


Τα Μ.Μ.Ε., για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τους πλέον διεφθαρμένους θεσμούς στην Ελλάδα, μαζί με τα κόμματα και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του βαρόμετρου της Διεθνούς Διαφάνειας, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της διαφθοράς.


Βάσει της έρευνας του βαρόμετρου, προκύπτει ότι η κοινή γνώμη διαθέτει μια έντονα αρνητική άποψη για τους λειτουργούς τόσο του έντυπου όσο και του ηλεκτρονικού Τύπου, εκτιμώντας, παράλληλα, πως ούτε οι ίδιες οι κυβερνήσεις μπορούν πλέον να καταπολεμήσουν τη διαφθορά.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται, εξάλλου, και στο μαύρο πολιτικό χρήμα, ενώ προτείνονται λύσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου της διαφθοράς, με τη θέσπιση νέων ελεγκτικών μηχανισμών, ικανών να εποπτεύουν τις δαπάνες, τόσο για τους υποψηφίους όσο και για τα ίδια τα κόμματα.

Επίσης, το βαρόμετρο επισημαίνει ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη τα κόμματα να διατηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας και να γίνεται οικονομική αποτίμηση από εταιρείες δημοσκοπήσεων και διαφημιστικές εταιρείες.

* Πηγή : zougla.gr

1 σχόλιο: