IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ .........ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ.......

Είκοσι δισ. ευρώ έχουν επενδύσει κερδοσκόποι στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με φόντο τη διάσπαση της Ευρωζώνης.

Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της Real News, που αναφέρει ότι πριν καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Μνημονίου τον Ιούνιο, ήδη επενδυτές, hedge funds και μεμονομωμένα άτομα είχαν επενδύσει 8 δισ. ευρώ στη χρεοκοπία μας.


Παρά τη λήψη της βοήθειας, οι εν λόγω επενδυτές δεν έχουν ησυχάσει, με αποτέλεσμα σήμερα το ποσό αυτό να έχει ανέλθει στα 20 δισ. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο σορτάρισμα συμμετέχουν και πλούσιοι Έλληνες, οι οποίοι ωστόσο απέσυραν έγκαιρα τα χρήματά τους και τα έχουν καταθέσει στο εξωτερικό. Αυτοί έχουν ως απώτερο σκοπό να αγοράσουν φτηνά αργότερα αν όντως το σενάριο της χρεοκοπίας επαληθευτεί.

Στην πλάτη της Ελλάδας εξακολουθεί να παίζεται χοντρό παιχνίδι, με άλλους να μας συμβουλεύουν να προβούμε σε ελεγχόμενη πτώχευση και σε άλλους να υποστηρίζουν ότι θα τα καταφέρουμε.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο καθηγητής του ΙΟΒΕ Γ. Στουρνάρας λέει ότι “όσοι προτείνουν στάση πληρωμών δεν γνωρίζουν σε βάθος τη λειτουργία της ευρωζώνης ή τα λεγόμενά τους υποκρύπτουν σκοπιμότητες, υπό την ένοια ότι επιδιώκουν να εισπράξουν κέρδη, είτε από swaps πιστωτικού κιδνύνου, είτε οφέλη από σορτάρισμα ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας, είτε και του ίδιου του ευρώ”.
*Πηγή : newsit.gr

2 σχόλια:

  1. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ.....??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε μου αυτα τελειωσαν....τα φαγανε ολα τα μονα που εμειναν ειναι κατι 9τρυπα μικρα απο κεραμοποιια αν θες σου στελνω κανενα φορτηγο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή