IMATHIAPOST LIVE ON AIR
Broadcasting live with Ustream

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ 15 ΧΡΟΝΙΑ.........

Εργασιακό μεσαίωνα αποφάσισε να επιβάλλει η κυβέρνηση "τσακίζοντας" τους μισθούς
- Πλήρης υποταγή στις απαιτήσεις του ΔΝΤ και της Ε.Ε. από την αδυναμία διαπραγμάτευσης
- Νέοι φόροι, νέα αύξηση ΦΠΑ,  νέες περικοπές "γονατίζουν" τους έλληνες πολίτες
- Διαβάστε όλες τις αλλαγές και όλες τις παραμέτρους του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης

Με ένα πολυνομοσχέδιο που προβλέπει μέτρα που ουδέποτε έχουν ξαναζήσει οι έλληνες πολίτες, η κυβέρνηση δήλωσε πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις της τρόικας, η οποία για το καλό των αριθμών έχουν αποφασίσει να οδηγήσουν στην πλήρη εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.

Με αφορμή την ανάγκη για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους πολίτες, υιοθετώντας μέτρα κόλαφο, που το μόνο που θα καταφέρουν στην τελική είναι να βυθίσουν την ελληνική οικονομία σε πρωτόγνωρα επίπεδα ύφεσης.

Στο υπουργικό Συμβούλιο αποφασίστηκε μία δέσμη μέτρων που στην ουσία "τινάζει στον αέρα" τα έως τώρα εργασιακά κεκτημένα, καταρρακώνει τους μισθούς ιδιωτικών υπαλλήλων και εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, μισθοί που χρειάστηκαν χρόνια αγώνα για να κατακτηθούν, βάζει φωτιά στο καλάθι της νοικοκυράς και στην ουσία δεν προσφέρει τίποτα απολύτως, αφού η αγορά που ήδη ψυχορραγεί, τώρα απλά θα "σβήσει".

Η κυβέρνηση είχε δημιουργήσει εντυπώσεις πως από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα βγει νικήτρια και μάλιστα αυτό διεμήνυε και η κα Κατσέλη η οποία ζήτησε και την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού. Τελικά, όλο αυτό αποδείχθηκε ένα τρανό φιάσκο, αφού τελικά η τρόικα επιβλήθηκε με απόλυτο τρόπο πάνω στην κυβέρνηση και κατά συνέπεια στις πλάτες των εργαζομένων.

Οι αλλαγές που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο είναι τρομακτικές για την αγορά εργασίας, φέρνοντας την Ελλάδα 15 χρόνια πίσω σε μία εποχή σύγχρονου "εργασιακού μεσαίωνα". Οι μειώσεις στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων αναμένεται να φτάσουν έως και το 35% με τους εργοδότες πλέον σε θέση ισχύ να διαπραγματεύονται τα πάντα με την ανοχή των πάντων. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως το μοναδικό "μαξιλάρι" ασφάλειας είναι ο κατώτατος μισθός που είναι στα 740 ευρώ μικτά, ενώ ακόμα και στην περίπτωση των απολύσεων, οι οποίες είναι ελεύθερες και χωρίς περιορισμό, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ένα έως δύο χρόνια θα αποζημιώνονται.

* Πηγή : newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου